Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Κατατέθηκε τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών

Κατατέθηκε τροπολογία για τις μετεγγραφές φοιτητών

Μετεγγραφές Φοιτητών: Κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή προκειμένου δίδυμα αδέλφια, τα οποία το ίδιο σχολικό έτος έχουν εισαχθεί σε Τμήματα ΑΕΙ/ΑΕΑ, να μπορούν να μετεγγραφούν από κοινού σε αντίστοιχα Τμήματα.

Την κατ' εξαίρεση μετεγγραφή δίδυμων αδελφών προπτυχιακών φοιτητών, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με τροπολογία που κατέθεσαν οι τομεάρχες Παιδείας Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη. 

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Με την προτεινόμενη διάταξη τροποποιείται το άρθρο 76 του ν. 4692/2020, που αφορά τις μετεγγραφές των αδελφών προπτυχιακών φοιτητών, προκειμένου δίδυμα αδέλφια, τα οποία το ίδιο σχολικό έτος έχουν εισαχθεί σε Τμήματα ΑΕΙ/ΑΕΑ, να μπορούν να μετεγγραφούν από κοινού σε αντίστοιχα Τμήματα που εδρεύουν και σε Περιφερειακή Ενότητα της Αττική και της Θεσσαλονίκης.

«Η προτεινόμενη ρύθμιση καθίσταται εύλογη, καθώς οι οικογένειες με δίδυμα τέκνα τελούν σε ειδικότερες συνθήκες και η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση δίδυμων αδελφών, την ίδια χρονική στιγμή σε διαφορετικές πόλεις, αποτελεί δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση για την οικογένεια», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.

Την ενημερωτική σελίδα των Μετεγγραφών μπορείτε να την δείτε εδώ.

ΙΚΥ: 500 ευρώ ενίσχυση σε φοιτητές / ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr