Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πρόγραμμα Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS) Γερμανικού Κοινοβουλίου

Πρόγραμμα Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS) Γερμανικού Κοινοβουλίου

Υποτροφίες: Tο πρόγραμμα IPS υλοποιείται από το 2015 στην Ελλάδα και δίνει την ευκαιρία σε νέους πτυχιούχους έως 30 ετών, με ενδιαφέρον για το πολιτικό γίγνεσθαι, να γνωρίσουν το γερμανικό κοινοβουλευτικό σύστημα και να ασχοληθούν ενεργώς με την πολιτική διαδικασία λήψεως αποφάσεων

Θέλετε να εργαστείτε στο γερμανικό κοινοβούλιο; 

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή σε συνεργασία με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο τον Βερολίνου (Freie Universität Berlin), το Πανεπιστήμιο Χούμπολντ τον Βερολίνου (Humboldt-Universität zu Berlin) και το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Βερολίνού (Technische Universität Berlin) σας προσκαλεί για πέντε μήνες στο Βερολίνο στο πλαίσιο της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS).

Η IPS απευθύνεται σε νέους ανθρώπους υψηλής κατάρτισης και με ενδιαφέρον για το πολιτικό γίγνεσθαι, οι οποίοι μετά το πέρας τον προγράμματος θα έχούν τη βούληση επιστρέφοντας στην πατρίδα τους να συμβάλουν ενεργά και με αίσθημα ευθύνης στην διαμόρφωση τον δημοκρατικού της μέλλοντος.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Η Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή προσφέρει σε νέούς ανθρώπους την ευκαιρία να γνωρίσουν στο πλευρό ενός μέλους της Γερμανικής Βουλής, στο πλαίσιο συνεργασίας διάρκειας 13 εβδομάδων, το γερμανικό κοινοβουλευτικό σύστημα και τις πολιτικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων και να αποκομίσούν πρακτικές εμπειρίες στον τομέα της κοινοβονλενπκής εργασίας.

Η επιλογή των υποτρόφων γίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή επιλογής της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής. 

Προϋποθέσεις

  • ιθαγένεια μιας εκ των συμμετεχουσών χωρών
  • πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδεύσης
  • πολύ καλή γνώση της γερμανικής γλώσσας
  • γνώση της πολιτικής, κοινωνίας και ιστορίας της Γερμανίας
  • ηλικίας κάτω των 3ο ετών στην αρχή της υποτροφίας 

Υποτροφία

  • 500 εύρω τον μήνα
  • δωρεάν διαμονή ασφάλιση και έξοδα μετακίνησης 

Καταληκτική ημερομηνία για υποβολή υποψηφιότητας 31 Ιούλίου 2019

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr