Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Ίδρυμα Μποδοσάκη: Προκήρυξη Βραβείων για Διακεκριμένους Νέους Επιστήμονες (2021) 20.000€ έκαστο

Ίδρυμα Μποδοσάκη: Προκήρυξη Βραβείων για Διακεκριμένους Νέους Επιστήμονες έτους 2021

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη προκηρύσσει Βραβεία για διακεκριμένους νέους Έλληνες επιστήμονες για το έτος 2021.

Με τα Βραβεία αυτά το Ίδρυμα, στο πλαίσιο των κοινωφελών σκοπών του για την προαγωγή της παιδείας και των κατευθύνσεων που υπέδειξε ο Ιδρυτής του Πρόδρομος- Μποδοσάκης Αθανασιάδης, επιδιώκει να ενισχύσει το δημιουργικό έργο των νέων Ελλήνων επιστημόνων, να ανταμείψει τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης, να τιμήσει το ηθικό τους ανάστημα και να συμβάλει στη δημιουργία σωστών προτύπων στην ελληνική κοινωνία.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Το Ίδρυμα, το έτος 2021, θα χορηγήσει τέσσερα (4) Βραβεία, έκαστο ύψους είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, και συγκεκριμένα ένα (1) βραβείο ανά επιστημονικό τομέα, στους ακόλουθους επιστημονικούς τομείς:

  1. Βασικές ΕπιστήμεςΜαθηματικά.
  2. ΒιοεπιστήμεςΒιοϊατρικές Επιστήμες.
  3. Εφαρμοσμένες Επιστήμες / ΤεχνολογίαΕναλλακτικές και Aνανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Τεχνολογίες Χαμηλών Εκπομπών Άνθρακα, Αποδοτική Χρήση και Διατήρηση Ενέργειας.
  4. Κοινωνικές ΕπιστήμεςΟικονομική Επιστήμη, Πολιτική Επιστήμη, Νομική Επιστήμη.

Τα Βραβεία θα απονεμηθούν σε Έλληνες κατά την ιθαγένεια ή το γένος. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν όσοι γεννήθηκαν μετά την 31η Δεκεμβρίου 1980.

Οι υποψήφιοι προτείνονται από επιστήμονα του κλάδου τους, της ιδίας ή ανώτερης βαθμίδας, ή από Πανεπιστήμια ή Ιδρύματα στα οποία υπηρετούν. Οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν εγγράφως ότι αποδέχονται την υποψηφιότητα.

Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο Ίδρυμα Μποδοσάκη, στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με τα εξής έγγραφα:

  1. Πρόταση υποψηφιότητας με σαφή αναφορά του επιστημονικού τομέα που αφορά και περιγραφή των κυριότερων επιστημονικών επιτευγμάτων του υποψηφίου κατά τεκμηριωμένο τρόπο και με αναφορά στις δημοσιεύσεις του.
  2. Έγγραφη δήλωση του υποψηφίου περί της αποδοχής της υποψηφιότητάς του.
  3. Πλήρες βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου, (ονοματεπώνυμο, όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, Α.Φ.Μ., Α.Δ.Τ., διεύθυνση κατοικίας και εργασίας, αριθμό τηλεφώνου, e-mail, ακαδημαϊκή και επαγγελματική σταδιοδρομία, κ.λ.π.).

Ημερομηνία λήξης υποβολής υποψηφιοτήτων ορίζεται η 30η Σεπτεμβρίου 2020.

Επιπλέον, απαιτείται η υποβολή, στο προαναφερθέν e-mail, τριών (3) συστατικών επιστολών από επιστήμονες του κλάδου του υποψηφίου (referees), με αναφορά στην αξιολόγηση του έργου του υποψηφίου, στις προοπτικές και στην προσωπικότητά του.

Οι συστατικές επιστολές πρέπει να αποσταλούν απ' ευθείας με e-mail στο Ίδρυμα μέχρι την 15η Οκτωβρίου 2020.

Κριτήρια επιλογής αποτελούν η συμβολή των υποψηφίων στον επιστημονικό τομέα τους, η διεθνής αναγνώριση του έργου τους και τα γενικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους, βάσει των υποβληθέντων στοιχείων.

Οι υποψηφιότητες αξιολογούνται από Ειδικές Επιτροπές Κρίσεως, στις οποίες συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες των σχετικών κλάδων. Οι Ειδικές Επιτροπές Κρίσεως υποβάλλουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης στην Επιτροπή Βραβείων, η οποία εισηγείται στο Ίδρυμα τους επικρατέστερους υποψηφίους προς βράβευση. Η ανακήρυξη των βραβευομένων γίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Κατά τη διαδικασία επιλογής, το Ίδρυμα επιφυλάσσεται να ζητήσει από τους υποψήφιους να υποβάλουν πρόσθετα στοιχεία σχετικά με το έργο τους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή άλλη πληροφορία, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Ίδρυμα Μποδοσάκη, τηλ. +30.210.722-3244, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

Η Επιτροπή Βραβείων αποτελείται από τους εξής:

Γιάννη Αϋφαντή

Καθηγητή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης

Θεοδώρα Βαρβαρίγου

Καθηγήτρια στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβιου Πολυτεχνείου

Νίκο Βέττα

Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γενικό Διευθυντή στο

΄Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών

Γιώργο Κόλλια

Ακαδημαϊκό, Καθηγητή Φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο και Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Βιοϊατρικών Επιστημών

«Αλέξανδρος Φλέμιγκ»

Κώστα Μεγήρ

Καθηγητή στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Yale

Λεωνίδα Ρεσβάνη

Ομότιμο Καθηγητή της Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Μιχάλη Τριανταφύλλου

Καθηγητή Marine Technology του MIT, Επισκέπτη Ερευνητή στο Woods Hole Oceanographic Institution των ΗΠΑ, Διευθυντή του Center for Ocean Engineering και Διευθυντή του Testing Tank Facility και του Propeller Tunnel του MIT

Αθανάσιο Φωκά

Καθηγητή στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Θεωρητικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Cambridge


Στην Επιτροπή συμμετέχει επίσης και ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Ειδικές Επιτροπές Κρίσεως

Τα ονόματα των επιστημόνων που θα συγκροτήσουν τις Ειδικές Επιτροπές Κρίσεως θα ορισθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων και των συστατικών επιστολών.

Γεώργιος Π. Ευσταθίου

Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, F.R.S. στον κλάδο της Αστροφυσικής, το 1993.

Ιγνάτιος Ε. Αντωνιάδης, Δρ.

Διευθυντής Ερευνών της Ecole Polytechnique των Παρισίων,

C.N.R.S στον κλάδο της Σωματιδιακής Φυσικής, το 1994.

Παναγιώτης Ε. Σουγανίδης

Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Madison, στον κλάδο των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, το 1995.

Θεόδωρος Ν. Θεοδώρου

Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, στον κλάδο της Χημείας, το 1996.


Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών