Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πανελλήνιες 2023: Η προκήρυξη για τις Αστυνομικές Σχολές (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ)

Πανελλήνιες: Η προκήρυξη των Αστυνομικών Σχολών 2023

Πανελλήνιες 2023: Εκδόθηκε η προκήρυξη Αστυνομικών Σχολών 2023-2024 για τις Πανελλήνιες 2023. Ποια είναι η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για τις Αστυνομικές Σχολές 2023. Ημερομηνία ΠΚΕ Αστυνομικών Σχολών.

Εκδόθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η προκήρυξη για την κατάταξη ανδρών και γυναικών με Πανελλήνιες εξετάσεις στις Αστυνομικές Σχολές, Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας και Σχολή Αστυφυλάκων.


Ο αριθμός των ιδιωτών υποψηφίων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε οχτακόσιους πενήντα (850) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών σε εξήντα (60).

Την ενημερωτική σελίδα για τις Αστυνομικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως περιγράφεται στην προκήρυξη που παρατίθεται πιο κάτω) μέχρι την ώρα 15.00 της 17-02-2023.

Προκήρυξη Αστυνομικών Σχολών 2023

Όσοι/ες επιθυμούν να καταταγούν ως Δόκιμοι Υπαστυνόμοι ή Δόκιμοι Αστυφύλακες, οφείλουν, αφενός να δηλώσουν προτίμηση για τις Σχολές Αξιωματικών ή/και Αστυφυλάκων στο μηχανογραφικό δελτίο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην καθορισθείσα προθεσμία και αφετέρου να υποβάλουν τα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας ή διαμονής τους.

Αίτηση και προθεσμία για τις Αστυνομικές Σχολές 2023

Η υποβολή αίτησης κατάταξης σε Αστυνομικές Σχολές καθώς και των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, από τη δημοσίευση της προκήρυξης για τις Αστυνομικές Σχολές 2023 μέχρι την ώρα 15.00 της 17 Φεβρουαρίου 2023.

Προκαταρκτικές Εξετάσεις Αστυνομικών Σχολών 2023

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις Αστυνομικών Σχολών είναι υποχρεωτικές και περιλαμβάνουν ψυχομετρικές δοκιμασίες (TESTS), υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες. Είναι υποχρεωτικές και για όσους/ες που είχαν υποβληθεί σ’ αυτές στο παρελθόν.

ι υποψήφιοι/ες, πριν την διαδικασία επιλογής, συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου, για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές όπως ορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα υποβληθούν σε προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ), δεσμευτικά εντός του χρόνου λειτουργίας των αρμόδιων Επιτροπών.

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τις Αστυνομικές Σχολές διαρκούν κατά κανόνα συνολικά τέσσερις (4) ημέρες και διεξάγονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Βέροια.

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις είναι ενιαίες και κοινές για τους/ις υποψήφιους ες και των δύο Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, δηλ. την Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας και Σχολή Αστυφυλάκων.

Υπενθυμίζεται ότι εφόσον υποψήφιος/α έχει ή πρόκειται να υποβάλει αίτηση συμμετοχής και στις Στρατιωτικές Σχολές ή τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής ή τις Σχολές της Πυροσβεστικής – Ακαδημίας και παρουσιασθεί για εξέταση στις προκαταρκτικές εξετάσεις των ως άνω Σχολών, δεν προσέρχεται στις προκαταρκτικές εξετάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και ως εκ τούτου δεν παραλαμβάνει δελτίο υγειονομικής εξέτασης, αλλά θα προσκομίσει στη Διεύθυνση Αστυνομίας, στην οποία υπάγεται το Αστυνομικό Τμήμα που υπέβαλε την αίτηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, βεβαίωση ικανότητας από τις Στρατιωτικές Σχολές (με τα όρια της κατεύθυνση όπλων όπως π.χ. ΣΣΕ-ΟΠΛΑ ή ΣΜΥ- ΟΠΛΑ) ή τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας ή του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι κρίθηκε ΙΚΑΝΟΣ/Η στις – προκαταρκτικές εξετάσεις με τα κριτήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για τον τόπο και το χρόνο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων και για το πρόγραμμα εξέτασης, οι υποψήφιοι/ες θα ενημερώνονται με δική τους ευθύνη από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr και από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας και τα Αστυνομικά Τμήματα, όταν εκδοθεί. Σημειώνεται ότι το www.hellenicpolice.gr ανακατευθύνει στο www.astynomia.gr

Το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων για τις Αστυνομικές Σχολές 2023 θα εκδοθεί αμέσως μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στο διαγωνισμό, δηλ. μετά τις 17/2/2023 και οι προκαταρκτικές εξετάσεις εκτιμάται ότι θα διεξαχθούν από τις αρχές Μαρτίου 2023.

Αθλήματα για Αστυνομία

Για τον έλεγχο της αθλητικής επίδοσης οι υποψήφιοι/ες των Αστυνομικών Σχολών υποβάλλονται στα αγωνίσματα: τρέξιμο 100 και 1.000 μέτρων, άλμα σε ύψος με φόρα, άλμα σε μήκος με φόρα και ρίψη σφαίρας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αθλήματα και τα κατώτερα/ανώτερα (κατά περίπτωση) όρια επίδοσης κατά αγώνισμα, που πρέπει να πετύχετε για να κριθείτε κατάλληλος/η για εισαγωγή στις Αστυνομικές Σχολές:

  • Δρόμος 100 μ. σε χρόνο 16 δευτερόλεπτα (μία προσπάθεια).
  • Δρόμος 1000 μ. σε χρόνο 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα (μία προσπάθεια).
  • Άλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1,05 μ. (τρεις προσπάθειες).
  • Άλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 3,60 μ. (τρεις προσπάθειες).
  • Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) σε απόσταση τουλάχιστον 4,50 μ, ως μέσο όρο ρίψης με το δεξί και το αριστερό χέρι ανά προσπάθεια (τρεις προσπάθειες ανά χέρι).

Τα αθλήματα και όρια είναι τα ίδια με αυτά των Στρατιωτικών Σχολών.

Η σειρά διεξαγωγής των αγωνισμάτων καθορίζεται με ευθύνη της Επιτροπής, ανάλογα με τις επικρατούσες τότε κλιματολογικές και λοιπές συνθήκες. Υποψήφιος/α που δεν θα επιτυγχάνει το προβλεπόμενο όριο σε κάποιο αγώνισμα, δεν θα συνεχίζει να εξετάζεται στα υπόλοιπα.

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν την προκήρυξη των Αστυνομικών Σχολών 2023:

Συντονιστείτε στην ενημερωτική σελίδα των Πανελλαδικών 2023 στο viber εδώ και στο facebook εδώ για να λαμβάνετε όλα τα νέα σε ζωντανή ροή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2023.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr