Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πανελλήνιες 2023: Μειώνεται η ΕΒΕ σε Στρατιωτικές Σχολές (ΑΠΟΦΑΣΗ)

Μειώνεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής 2023 σε Στρατιωτικές Σχολές

Πανελλήνιες 2023: Μειώνεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε Στρατιωτικές Σχολές για να μην μείνουν και την ερχόμενη χρονιά κενές θέσεις. Φέτος έμειναν 209 κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές, λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Οι κενές θέσεις στην σχολή Ευελπίδων δημιούργησαν προβληματισμό καθώς είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που λόγω της ΕΒΕ συμβαίνει αυτό με τους αρμόδιους να αναζητούν τρόπους να ξεπεραστεί ο «σκόπελος» της ΕΒΕ που προκαλεί μείωση, των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές και κατ' επέκταση -αν το φαινόμενο συνεχιζόταν- στην ομαλή στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Την ενημερωτική σελίδα για τις Στρατιωτικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ και την σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Για τον λόγο αυτό το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην μείωση των Συντελεστών της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στις Στρατιωτικές Σχολές.

Στην Σχολή Ευελπίδων από 1,20 που ήταν ο Συντελεστής Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής μειώνεται στο 1,00, στη ΣΜΥ από 1,00 στο 0,9 και στη Ναυτικών Δοκίμων από 1,20 στο 0,9.

Σημειώνεται ότι φέτος διπλασιάστηκαν οι κενές θέσεις οι οποίες έμειναν στις Στρατιωτικές Σχολές, λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Από 103 κενές που έμεναν πέρσι στη Σχολή Ευελπίδων εφέτος ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στις 209 θέσεις και λόγω του ότι δεν υπάρχουν επιλαχόντες οι θέσεις έμειναν κενές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων , όπως αυτά ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας έμειναν κενές: 140 στη Σχολή Ευελπίδων, 52 στη Σχολή Μονίμων Αξιωματικών και 17 θέσεις στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων - Μάχιμοι, από τις 45 προσφερόμενες θέσεις.

Σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα στην Ευελπίδων (ΣΣΕ)-ΟΠΛΑ, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής ήταν στο 14,25, με τον πρώτο επιτυχόντα να έχει μόρια εισαγωγής 17.595 και τον τελευταίο να συγκεντρώνει 14.025 μόρια.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣΣτρατιωτικές Σχολές 2013: Οι αλλαγές στους Συντελεστές Βαρύτητας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2023.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr