Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά που δεν έχουν διδαχτεί στις Πανελλήνιες 2022

Υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά που δεν έχουν διδαχτεί στις Πανελλήνιες 2022

Πανελλήνιες 2022Διδάχτηκαν Κοινωνιολογία και καλούνται να εξεταστούν στα Λατινικά.

Έκκληση προς την κυβέρνηση και προς το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει έναν παραλογισμό που πρόκειται να λάβει χώρα στις Πανελλήνιες 2022, απευθύνει η μαθητική και η Εκπαιδευτική κοινότητα.


Πιο αναλυτικά, μαθητές που έχουν διδαχτεί το μάθημα της Κοινωνιολογίας, καλούνται να εξεταστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 στο μάθημα των Λατινικών! Πρόκειται για τους υποψηφίους της Θεωρητικής Κατεύθυνσης, οι οποίοι, στις τελευταίες Πανελλήνιες Εξετάσεις, είτε δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε πανεπιστήμιο, είτε δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην σχολή προτίμησής τους και αποφάσισαν ή θα αποφασίσουν να ξανά δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις. 

Προς υπενθύμιση το μάθημα της Κοινωνιολογίας αντικαταστάθηκε από τα Λατινικά, γεγονός που φέρνει τους εν λόγω μαθητές σε δυσμενή θέση και γεννά ζητήματα ανισότητας στις ερχόμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ήδη, υπάρχει σωρεία επιστολών προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο κι έλαβε την παραπάνω απόφαση.

Οι μαθητές κάνουν λόγο περί άνισου αγώνα τον οποίο καλούνται να δώσουν και περί ενός εμποδίου που φαντάζει ανυπέρβλητο, ενώ και οι εκπαιδευτικού τάσσονται στο πλευρό των μαθητών, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να αλλάξει την απόφασή του και οι συγκεκριμένοι μαθητές να εξεταστούν στο μάθημα της Κοινωνιολογίας.

«Πώς θα εξετασθούν σε ένα μάθημα που δεν έχουν διδαχθεί;», διερωτώνται.

Επιστολή Υποψηφίου που θα ξαναδώσει Πανελλήνιες για τα Λατινικά: "Θα εξεταστούμε σε ένα μάθημα που δεν έχουμε διδαχθεί;"

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2022.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr