Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Ο Ιωσήφ Σωτηριάδης άγγιξε τα 19.205 μόρια - Τι θέλει να σπουδάσει

Ο Ιωσήφ Σωτηριάδης άγγιξε τα 19.205 μόρια - Τι θέλει να σπουδάσει

Αριστούχοι Πανελληνίων 2021: Ο Ιωσήφ Σωτηριάδης, κατάγεται από τα Γιαννιτσά Πέλλας και ήταν μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, στον τομέα πληροφορικής. Έφτασε τα 19.205 μόρια στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2021 και αξιοποιεί την ευκαιρία που προσφέρουν τα «Φοιτητικά Νέα», για να μας μιλήσει για την προσπάθεια που έκανε και για τους στόχους του.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει στα «Φοιτητικά Νέα»: «Από μικρός ασχολούμουν με την επιστήμη των υπολογιστών. Μάθαινα από μονός μου να λειτουργώ διάφορα προγράμματα (Sony Vegas, Photo Processing Softwares, κ.α.). Όταν ξεκίνησα την φοίτησή μου στο Λύκειο, κατέληξα στο ότι αυτή η επιστήμη θα μπορούσε να γίνει μέρος της ζωής μου. Λόγω του ότι ζω σε μια κωμόπολη, ήταν ένα από τα κίνητρά μου ώστε να διαβάζω με όρεξη, με αποτέλεσμα να μπορέσω να περάσω σε μια μεγάλη πόλη και να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.»


Ενώ μας φανερώνει την βαθιά επιθυμία του για το Τμήμα στο οποίο θέλει να φοιτήσει: «Ως υποψήφιος για το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών στο ΑΠΘ, θεωρώ ότι θα εξασφαλίσω τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να συνεχίσω δυναμικά, ακολουθώντας μετέπειτα κάποιο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, για να μπορέσω να συμβάλω και εγώ στην καλύτερη δυνατή ανάπτυξη της επιστήμης αυτής.»

Ενώ, όντας ειλικρινής, περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα» πώς οργάνωνε τη μελέτη του: «Ίσως σας φανεί παράξενο, όμως το διάβασμά μου δεν ήταν πολύωρο. Συγκεκριμένα, δεν ξεπερνούσα τις 4 ώρες καθημερινής μελέτης. Παρόλα αυτά, τις ώρες που μελετούσα, ήμουν απόλυτα παραγωγικός σε αυτά που διάβαζα, χωρίς να αποσυντονίζομαι από άλλα προβλήματα της καθημερινότητας.»

Για τον Ιωσήφ, η φετινή χρονιά ήταν αρκετά διαφορετική συγκριτικά με τις προηγούμενες, καθώς η ζωή του απέκτησε άλλη μορφή λόγω της πανδημίας. Όπως μας αναφέρει, οι δραστηριότητές του ήταν περιορισμένες στο ελάχιστο, με εξαίρεση το λίγο τρέξιμο και την καθημερινή γυμναστική στο σπίτι. Όλα τα υπόλοιπα για εκείνον ήταν απλώς ανύπαρκτα.

Ο Ιωσήφ μοιράζεται στα «Φοιτητικά Νέα» τί χρειαζόταν για να μελετήσει, καθώς και πώς αντέδρασε ο ίδιος και η οικογένειά του με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων:

«Ένα τακτοποιημένο δωμάτιο και ένα καθαρό γραφείο, θεωρώ πως είναι τα όπλα του κάθε υποψηφίου για να μπορέσει να κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Όταν μας στάλθηκε το SMS, εγώ κοιμόμουν, ενώ η μητέρα μου, μέσα στην χαρά της, με ξύπνησε μην μπορώντας να συνειδητοποιήσει τα αποτελέσματά μου. Η αίσθηση της πρώτης επαφής με τους βαθμούς, μπορώ να πω απόλυτα, πως δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο μέχρι στιγμής.»

Ενώ για το πόσο οι γονείς του συνέβαλαν, ο Ιωσήφ συμπληρώνει: «Όλη την διάρκεια της προετοιμασίας μου, οι γονείς μου ήταν δίπλα μου, βοηθώντας με ψυχολογικά, κάνοντας υπομονή σε κάποιες φάσεις κούρασης και αγανάκτησης που επικρατούσαν μέσα μου.»

Παραθέτει στα «Φοιτητικά Νέα» και λίγα λόγια ώστε να εμψυχώσει τους επόμενους υποψηφίους:

«Όλοι οι επόμενοι υποψήφιοι θα έχουν την δυνατότητα να ακολουθήσουν το όνειρό τους. Αυτό, όμως, εξαρτάται μόνο από τους ιδίους. Η προσπάθειά τους θα πρέπει να είναι συνεχής και στοχευμένη. Το περιττό διάβασμα θα πρέπει να το παραλείπουν και να εντάξουν στην ζωή τους ένα πρόγραμμα, το οποίο δεν θα τους κουράζει και θα τους κάνει παραγωγικούς. Το μυστικό είναι να βρουν το κατάλληλο κίνητρο.»

Ο Ιωσήφ Σωτηριάδης άγγιξε τα 19.205 μόρια - Τι θέλει να σπουδάσειΟ Αριστούχος Ιωσήφ Σωτηριάδης

Για τους παράγοντες που συνέβαλαν στο να φτάσει τον στόχο του, ο Ιωσήφ μας αναφέρει τα εξής: «Η αλήθεια είναι πως το σημαντικότερο ρόλο τον έπαιξε η δική μου μελέτη, στο σπίτι, καθώς και οι άριστοι φροντιστές μου. Παρόλα αυτά, στο σχολείο μου είχα αρκετά καλούς καθηγητές (με εξαιρέσεις), οι οποίοι με βοήθησαν αρκετά με τον δικό τους τρόπο. Είναι πολύ σημαντική η γνώση, από οπού και αν προέρχεται. Θεωρώ ότι ο οποιοσδήποτε μαθητής θα πρέπει να λαμβάνει γνώσεις και από εξωσχολικές πηγές, ώστε να μπορεί να δει την μελέτη ως κάτι ενδιαφέρον και παραγωγικό για τον εαυτό του, και όχι μια να βλέπει την απόκτηση γνώσης ως αγγαρεία. Μόνο έτσι θα επιτύχουν τον απώτερο στόχο τους.» 

Ο Ιωσήφ, δεν παραλείπει να μοιραστεί με τα «Φοιτητικά Νέα» τις σκέψεις του για την χρονιά που πέρασε:

«Η φετινή χρόνια ήταν πολύ περίεργη, λόγω της πανδημίας. Η πρωτόγνωρη σχολική χρόνια και το “άνοιξε-κλείσε” των σχολείων ήταν εμπόδια που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε. Η παύση των δραστηριοτήτων και ο φόβος για την υγεία των δικών μας ανθρώπων συνέβαλαν στην δημιουργία αμφιβολιών από τους μαθητές. Παρόλα αυτά,  όμως, τα εμπόδια μας έκαναν πιο δυνατούς και πιο πειθαρχημένους, με αποτέλεσμα να τα ξεπεράσουμε και να παλέψουμε για την επίτευξη των στόχων μας. Τώρα, μετά το τέλος των Πανελληνίων, ο επόμενος στόχος είναι το Πανεπιστήμιο και η εκπλήρωση των ονείρων μας. Ελπίζω, με την καινούργια χρονιά, οι ζωές όλων μας να ξαναμπούν σε φυσιολογικούς ρυθμούς, ώστε να μπορέσουμε να αποδώσουμε το μέγιστο δυνατό.»

Ευχαριστούμε Ιωσήφ για την υπέροχη συνέντευξη!

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων, Ενημέρωση Νεοεισαχθέντων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2021 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr