Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Η Μαρίνα Κάρμου συγκέντρωσε 19.005 μόρια - Θέλει να γίνει Κτηνίατρος

Η Μαρίνα Κάρμου συγκέντρωσε 19.005 μόρια - Θέλει να γίνει Κτηνίατρος

Αριστούχοι Πανελληνίων 2021: Η Μαρίνα Κάρμου, αποφοίτησε από το 2ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου, έφτασε τα 19.005 μόρια στις Πανελλήνιες και μίλησε στα «Φοιτητικά Νέα» για ό,τι συνάντησε στην πορεία της για την προσπάθεια αυτή.

Η Μαρίνα είναι ένας άνθρωπος που δίνει την ζωή της για να πετύχει τους στόχους του και δεν σταματάει μέχρι να ξεπεράσει κάθε δυσκολία.


Γυρίζει πίσω στη ζωή της και μοιράζεται με τα «Φοιτητικά Νέα»: «Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ήθελα να σπουδάζω Κτηνιατρική. Από μικρή, πάντα σχεδίαζα και φανταζόμουν την ζωή μου ως κτηνίατρος. Για εμένα είναι ένα όνειρο. Η αγάπη μου για τα ζώα ήταν το πιο δυνατό κίνητρο που με δοκίμαζε καθημερινά και μου επιβεβαίωνε την απόφαση μου.

Η Μαρίνα πιστεύει και ελπίζει ότι θα καταφέρει, βάσει των γνώσεων που θα κερδίσει, να διαμορφώσει ένα δικό της κτηνιατρείο, όπου θα ακολουθεί και εθελοντικές δράσεις.

Για τις Πανελλήνιες, μας αναφέρει: «Διάβασα αρκετά. Δεν είχα πρόγραμμα σταθερό ιδιαίτερα, αλλά με καθαρό μυαλό και τους καλύτερους καθηγητές, που πίστεψαν σε εμένα, τα πήγα αρκετά καλά.»

Σχετικά με την προετοιμασία της για τις εξετάσεις περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα»: 

«Ξεκίνησα πολύ νωρίς την προετοιμασία μου. Αυτό με έκανε να μην χάσω ούτε μια προπόνηση, καθώς είχα καθημερινά προπονήσεις, και αγώνες τα Σαββατοκύριακα. Κάθε φορά που διάβαζα ένα κομμάτι και με δυσκόλευε, έπαιρνα λίγο χρόνο κάνοντας κάτι άλλο για να χαλαρώσω. Σιγά σιγά, αυτό με έκανε να καταλαβαίνω τι διαβάζω. Για μένα οι κατάλληλες συνθήκες για μελέτη είναι απλά η ηρεμία και η θετική σκέψη. Θα πρέπει ο μαθητής να μην επηρεάζεται από τίποτα. Τέλος, με βοηθάει ιδιαίτερα στην αποστήθιση, όταν διαβάζω ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα σε διαφορετικές ώρες της μέρας.»

Όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματά της, μας δηλώνει πως ένιωσε ιδιαίτερα χαρούμενη, παρά το ότι αγχώνενται, ακόμα, για το αν θα καταφέρει να φτάσει την σχολή της, αλλά ένιωσε γαλήνη, καθώς είδε ότι οι κόποι της ανταμείφθηκαν.

Για την αντίδραση των γονέων της, φανερώνει στα «Φοιτητικά Νέα»: «Η μητέρα μου, όταν μου ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, άρχισε να κλαίει και να μου λέει ποσό περιφανή είναι για εμένα. Ο πατέρας μου, αντίστοιχα χάρηκε παρά πολύ και με στηρίζει σε κάθε απόφαση. Την μεγαλύτερη στήριξη την δέχθηκα από την μητέρα μου, η οποία δούλευε καθημερινά για να μου δίνει τα χρήματα για τα μαθήματα που έκανα, ενώ μου έκανε παράλληλα και μαθήματα στα μαθήματα της ειδικότητας. Με την θετική της σκέψη και την πίστη που είχε σε εμένα με έκανε να αγωνίζομαι καθημερινά.

Επίσης, για τους επόμενους υποψήφιους των πανελλαδικών μας λέει:  «Εύχομαι πραγματικά όλοι οι νέοι να βάζουν στόχους για το επάγγελμα που θέλουν να ακολουθήσουν. Ποτέ δεν είναι αργά, για κανέναν να κυνηγήσει τα όνειρά του. Ένας χρόνος είναι. Θα τελειώσει, έστω με προσπάθεια️.»

Η Μαρίνα πιστεύει ότι στην προσπάθειά της συνέβαλαν πολλοί παράγοντες, όπως η στήριξη από τους καθηγητές της, όπου ο καθένας ξεχωριστά της έμαθε κάτι καινούριο, όχι μόνο για τα μαθήματα, όσο και για την ζωή. Ενώ, η οικογένειά της, όπως εκμυστηρεύεται στα «Φοιτητικά Νέα», την έκανε να πιστεύει στον εαυτό της, ενώ παράλληλα, το σχολείο της έθεσε τις βάσεις που χρειαζόταν.

Σημειώνει, δε, το εξής:

«Από την πρώτη στιγμή που αποφάσισα να δώσω Πανελλήνιες Εξετάσεις, δεν παραπονέθηκα ούτε παρεξενεύτηκα για την ύλη. Ήμουν, είμαι και θα είμαι διατεθημένη να διαβάσω όσο χρειαστεί για να χτίσω την ζωή μου σιγά σιγά. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε θετικοί πάντα στην γνώση, γιατί μας κάνει πιο “πλούσιους” πνευματικά.»

Δεν παραλείπει, όμως, να αφήσει στα «Φοιτητικά Νέα» λίγα λόγια για την δύσκολη πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα: 

«Σε μια χρόνια που η ζωή μας εγκλωβίστηκε σε “πρέπει” και σε “μη”, μας ανάγκασε να κρύψουμε τα χαμόγελά μας, πίσω από τις μάσκες, το βλέμμα μας παρέμεινε προσηλωμένο στην επιθυμία μας. Η χρόνια αυτή είχε πολλά προβλήματα, από το κλείσιμο των σχολείων, μέχρι και την αναστολή λειτουργίας των αθλημάτων, που έδιναν την δυνατότητα στους μαθητές να ξεφύγουν από το άγχος και την πίεση.Τα άκρως απαιτητικά μαθήματα και ο εγκλεισμός επηρέαζαν πολύ την ψυχολογία. Οι φετινές Πανελλήνιες, λοιπόν, ήταν μια πρόκληση ζωής για όλους τους εξεταζόμενους! Μακάρι, όλα τα παιδιά να είναι ευχαριστημένα με την επίδοσή τους.»

Ευχαριστούμε Μαρίνα για την υπέροχη συνέντευξη!

Τα «Φοιτητικά Νέα» στον αγώνα αναζήτησης των «Πρώτων των Πρώτων» των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021.

Προσοχή: Αν θέλεις και εσύ να ενημερώνεσαι ΠΡΩΤΟΣ για κάθε νέα ανάρτηση που αφορά τις Πανελλαδικές, Μηχανογραφικό, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, Εκτιμήσεις Βάσεων, Αποτελέσματα Βάσεων, Ενημέρωση Νεοεισαχθέντων Φοιτητών πατήστε εδώ.

Περισσότερα άρθρα για τους Πρώτους των Πρώτων Πανελλαδικών 2021 μπορείτε να δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr