Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Γονέας Υποψήφιου Πανελληνίων: Κυρία Υπουργέ πίσω από κάθε αίτηση κρύβεται μια διαφορετική ιστορία υποψηφίων που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία

Γονέας Υποψήφιου Πανελληνίων: Κυρία Υπουργέ πίσω από κάθε αίτηση κρύβεται μια διαφορετική ιστορία υποψηφίων που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία

Πανελλήνιες 2020: Γονέας υποψηφίου των Πανελληνίων Εξετάσεων 2020 στέλνει την επιστολή της στα «Φοιτητικά Νέα»: 

"Ορμώμενη από την επιστολή της μητέρας υποψήφιας των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, αποφάσισα να καταθέσω και τη δική μου αγωνία.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Είμαι μητέρα υποψήφιου, δεύτερη φορά, των πανελλαδικών εξετάσεων 2020. Το παιδί μου ήταν ένας άριστος μαθητής σε όλη τη σχολική πορεία του, αλλά από το άγχος των εξετάσεων πέρυσι άρχισε σταδιακά να καταρρέει. Παρά την υποστήριξη των γιατρών που απευθυνθήκαμε, διότι το παιδί χρειάστηκε φαρμακευτική αγωγή, δεν κατάφερε να παρακολουθήσει από κοντά το σχολείο του, αλλά ούτε και να συμμετάσχει στις εξετάσεις. Με πολύ αγώνα καταφέραμε να σταθεί πάλι στα πόδια του και με απόφαση, καθαρά δική του, μας ζήτησε να προσπαθήσει ξανά. Δεν σας κρύβω ότι ο προβληματισμός μας ήταν μεγάλος, έχοντας ζήσει καταστάσεις που ακόμη και η σκέψη τους μας πληγώνει, διότι κοντέψαμε να χάσουμε το παιδί μας. Τελικά σταθήκαμε δίπλα του και τον στηρίξαμε.

Η τύχη του τώρα ήρθε και του έπαιξε αυτό το παιχνίδι. Να πρέπει να δώσει την ύλη που πέρυσι δεν πρόλαβε να διδαχθεί και που φέτος επίσης δεν θα προλάβει, διότι τα φροντιστήρια είναι κλειστά και το απομακρυσμένο μάθημα δεν επαρκεί. Απλά και μόνο γιατί ανήκει στους «παλιούς». Κι επιπλέον να πρέπει να διεκδικήσει ένα άγνωστο ποσοστό των θέσεων των σχολών που μπορεί να είναι και ανύπαρκτο.

Μπορείτε να φανταστείτε λοιπόν την ψυχολογική κατάσταση αυτού του παιδιού, την αγωνία του αλλά και την άνιση μάχη που δίνει;  

Κυρία Υπουργέ, πίσω από κάθε αριθμό δηλώσεων πανελλαδικών παλιού συστήματος κρύβεται και μια διαφορετική ιστορία παιδιών που ζητούν μια δεύτερη ευκαιρία κι όχι ένας απλός αριθμός. Αναρωτιέμαι αλήθεια θυμάστε τις δικές σας αγωνίες ως μαθήτρια; Ως μητέρα μπορείτε έστω και μια στιγμή να νιώσετε τον πόνο μας;

Διότι η αυστηρότητα και η σκληρότητα δεν αρμόζει στην περίπτωση αυτή, πολύ περισσότερο δε  όταν αφορά σε παιδιά της ηλικίας αυτής, ενώ παράλληλα καταστρατηγεί κάθε έννοια εφαρμογής κανόνων δίκαιης και ισότιμης μεταχείρισης και συμμετοχής όλων των παιδιών στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Κατά την προσωπική μου άποψη, που χρήζει και νομικής έρευνας, είναι και αντισυνταγματική."

Γ.Μ. Γονέας Υποψήφιου

Περισσότερες επιστολές υποψηφίων μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

*Τις επιστολές σας μπορείτε να τις στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr