Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πανελλήνιες 2020: Γονείς υποψηφίων ζητούν μέσω ψηφίσματος ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ

Πανελλήνιες 2020: Γονείς υποψηφίων ζητούν μέσω ψηφίσματος ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ

Πανελλαδικές 2020: Οι γονείς των υποψηφίων τονίζουν στο ψήφισμα τους "πως οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄Λυκείου δεν αντέχουν άλλο την ψυχολογική πίεση που υφίστανται αυτοί και οι οικογένειες τους, όταν στο άγχος των εξετάσεων, προστέθηκε και ο φόβος της ασθένειας ή του θανάτου. Συνθλίβονται καθημερινά από την αβεβαιότητα και το μαρτύριο της αναμονής, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας του τέλους του Γολγοθά τους".

Και ζητούν από την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη να υπάρξει ειδική πρόβλεψη λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης την οποία βιώνουν εξ αιτίας της επιδημίας του Covid-19.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:

"Κυρία Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ

Τα παιδιά μας, μαθήτριες και μαθητές της Γ΄Λυκείου, μετά την αιφνίδια διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως όλοι μας, διακατέχονται αυτή την περίοδο από φόβο και ανησυχία, για τους ίδιους, τους δικούς τους, τους φίλους και τις φίλες τους, για όλο το λαό. Πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν καταστάσεις ασθένειας στο ίδιο τους το σπίτι και πολλά οικονομικά προβλήματα, από την αναστολή οικονομικών δραστηριοτήτων και τις απολύσεις που προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της ανεργίας και ανασφάλειας.

Κυρία Υπουργέ, κυρία Υφυπουργέ,

οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄Λυκείου δεν αντέχουν άλλο την ψυχολογική πίεση που υφίστανται αυτοί και οι οικογένειες τους, όταν στο άγχος των εξετάσεων, προστέθηκε και ο φόβος της ασθένειας ή του θανάτου. Συνθλίβονται καθημερινά από την αβεβαιότητα και το μαρτύριο της αναμονής, καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας του τέλους του Γολγοθά τους.

Ως γονείς, ζητάμε η πολιτεία να επιδείξει την αναγκαία πρόνοια ώστε να απαλλάξει τα παιδιά μας και τις οικογένειες τους από το δυσβάσταχτο ψυχολογικό, συναισθηματικό και οικονομικό βάρος.

Γνωρίζουμε ότι και στο παρελθόν, σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών (π.χ. πυρκαγιά στο Μάτι, σεισμός στην Κεφαλλονιά, πλημμύρες στη Δυτική Αττική) η πολιτεία κρίνοντας με γνώμονα τις ειδικές συνθήκες που προέκυψαν, πήρε μέτρα ενίσχυσης των μαθητών, μαθητριών των πληγέντων περιοχών (απαλλαγή από προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ειδικό ποσοστό θέσεων στα ΑΕΙ).

Σήμερα, όλες οι οικογένειες στη χώρα μας είναι κάτω από πρωτόγνωρες ειδικές καταστάσεις.

Ζητούμε: 

Ελεύθερη πρόσβαση των μαθητών, μαθητριών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Οικονομική στήριξη των οικογενειών που έχουν ή θα έχουν παιδιά που σπουδάζουν εκτός του τόπου διαμονή της οικογένειας τους."

Ο ηλεκτρονικός σύνδεσμος του ψηφίσματος εδώ.

Για ότι νεότερο για τις Πανελλαδικές 2020, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της ροής ειδήσεων της κατηγορίας "Πανελλήνιες" του «Φοιτητικά Νέα», μείνετε συντονισμένοι!

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr