Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΤΕΠΑΚ: Αίτηση εισδοχής μέσω Πανελληνίων 2019

Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ): Εισδοχή Ελλαδιτών Υποψηφίων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2019-20

Πανελλήνιες 2019: Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr ενημερώνουν τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 την διαδικασία για την υποβολή αίτηση εισδοχής για σπουδές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Πιο αναλυτικά το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με έδρα τη Λεμεσό, ενημερώνουν όλους τους ενδιαφερόμενους Ελλαδίτες υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες ότι θα πρέπει να συμπληρώσουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ την αίτηση εισδοχής, από τις 8 μέχρι τις 24 Ιουλίου 2019Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων πατήστε εδώ.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι υποψήφιοι, οι οποίοι εξετάστηκαν σε εθνικό επίπεδο στα μαθήματα της τελευταίας τάξης του Λυκείου το 2019, το 2018 ή το 2017.

Οι υποψήφιοι πρέπει να ανεβάσουν μαζί με την αίτησή τους, τα εξής πιστοποιητικά, σαρωμένα, σε μορφή pdf:

  1. Αστυνομική ταυτότητα 
  2. Βεβαίωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις
  3. Απολυτήριο Λυκείου 

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν στις ιστοσελίδες των δυο Πανεπιστημίων μέχρι τις 2 Αυγούστου 2019 και θα κοινοποιηθούν επίσης, τόσο στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα, όσο και στο Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη. 

Κριτήρια πρόσβασης στο ΤΕΠΑΚ

Αναλόγως της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν ακολουθήσει στο Λύκειο (Ανθρωπιστικών, Θετικών, Οικονομίας και Πληροφορικής) και των μαθημάτων πρόσβασης στα οποία έχουν εξεταστεί (4 ή 5) στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, οι υποψήφιοι από την Ελλάδα επιλέγουν προγράμματα σπουδών. Οι προϋποθέσεις πρόσβασης στα προγράμματα πτυχίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου φαίνονται στον πίνακα 1 πιο κάτω, ενώ η οργάνωση των προγραμμάτων σε Επιστημονικά Πεδία φαίνονται στον πίνακα 2 πιο κάτω.

Υποψήφιοι που εξετάστηκαν σε 4 μαθήματα πρόσβασης έχουν πρόσβαση σε προγράμματα ενός επιστημονικού πεδίου, ενώ υποψήφιοι που εξετάστηκαν σε 5 μαθήματα έχουν πρόσβαση σε προγράμματα δύο επιστημονικών πεδίων. Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν προγράμματα σπουδών με όποια σειρά επιθυμούν, ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο αυτά περιλαμβάνονται.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δηλώσουν μέχρι και δέκα (10) προγράμματα σπουδών που περιλαμβάνονται σε ΕΝΑ (1) ή και ΔΥΟ (2) Επιστημονικά Πεδία. Η αρίθμηση των προτιμήσεων πρέπει να είναι συνεχόμενη, ξεκινώντας από τον αριθμό 1.  Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά ή επαναλήψεις των αριθμών της σειράς προτίμησης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΑΣΕΙ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ*

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ*

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ)

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ)

ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

 

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

 

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

 

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

 

ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

 

 

 

XHMIKΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

* Για το πρόγραμμα πτυχίου Νοσηλευτικής απαιτείται εξέταση στη Χημεία ή Βιολογία.

Για πρόσβαση στο Τμήμα Καλών Τεχνών απαιτείται συμμετοχή σε ειδική εξέταση που οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο για υποψηφίους από Ελλάδα (πατήστε εδώ). 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ

 

1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ  - ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ, ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

 

ΕΣΔΙ

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 

ΠΓΤ-Π

 ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ)

 

ΠΓΤ-Γ

 ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ)

(4)

ΝΟΣ

 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

 

ΑΠΟ

 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ)

2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ - ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

 

ΗΜΗΠΛΗ- ΗΜ

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

ΗΜΗΠΛΗ- ΜΗΥΠ

ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

ΜΗΜΕMΥ

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

ΠOΜΗΓΕ-ΠΟΜ

 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

ΠΟΜΗΓΕ-ΤΟΜ

ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

 

ΓΕΒΕΤ - ΦΠ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ)

 

ΓΕΒΕΤ - ΖΠ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ)

 

ΓΕΒΕΤ - ΤΤ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΤΡΟΦΙΜΑ)

 

ΧΜΗ

XHMIKΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

 

ΕΣΔΙ

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 

ΠΓΤ-Π

 ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ)

 

ΠΓΤ-Γ

 ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ)

(4)

ΝΟΣ

 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

 

ΑΠΟ

 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ)

3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ - ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΖΩΗΣ

(4)

ΝΟΣ

 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

 

ΑΠΟ

 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ (ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ)

 ΓΕΒΕΤ - ΦΠΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ)
 ΓΕΒΕΤ - ΖΠΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ)
 ΓΕΒΕΤ - ΤΤΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ)

4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ - ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

 

ΔΙΞΕΤ

 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

 

ΕΧΡΗΝ

 ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

 

ΕΣΔΙ

 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 

ΠΓΤ-Π

 ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΠΟΛΥΜΕΣΑ)

 

ΠΓΤ-Γ

 ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ (ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ)

 

ΔΙΟ

 ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

(4) Για το Τμήμα αυτό απαιτείται εξέταση στη Χημεία ή Βιολογία

Κενές θέσεις και πρόσθετες κατανομές

Σε περίπτωση που κάποιες θέσεις δεν συμπληρωθούν από την 1η κατανομή, δύναται να πραγματοποιηθεί και 2η κατανομή. Σχετική ανακοίνωση αναρτάται στα τέλη Αυγούστου και σχετικό ηλεκτρονικό μήνυμα λαμβάνουν όλοι οι υποψήφιοι της αρχικής κατανομής. 

Στη 2η κατανομή δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι συμμετείχαν στην 1η κατανομή. Η 2η κατανομή γίνεται για αυτούς που επιθυμούν να βελτιώσουν τη θέση τους ή για να εξασφαλίσουν θέση σε Τμήματα των Πανεπιστημίων. 

Σημ.: Παρακαλώ σημειώστε ότι πέραν της αίτησης εισδοχής που είναι κοινή για τα δύο Πανεπιστήμια, θα πρέπει να υποβληθούν ξεχωριστές αιτήσεις για στέγαση στις φοιτητικές εστίες, σίτιση, υποτροφίες και άλλα επιδόματα.

Στέγαση 

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, διαχειρίζεται αριθμό κτιρίων στο κέντρο της πόλης της Λεμεσού, τα οποία περιλαμβάνουν διαμερίσματα/δωμάτια με 154 κλίνες. Είκοσι (20) από αυτά κατανέμονται σε πρωτοετείς προπτυχιακούς φοιτητές από Ελλάδα, σε επιδοτημένες τιμές (ενοίκιο από €130-€220 ευρώ/μήνα), με κριτήριο τη σειρά υποβολής ενδιαφέροντος (first come first served) και ανεξάρτητα από την κοινωνικοοικονομική κατάσταση. Η ρύθμιση αυτή ισχύει για το πρώτο χρόνο φοίτησης. Τα υπόλοιπα δωμάτια κατανέμονται σε φοιτητές στη βάση κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων. 

Επιπρόσθετα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο προσφέρει βοήθεια και καθοδήγηση σε όλους τους φοιτητές που χρειάζονται στέγαση μέσω ενός καταλόγου ενοικιαζόμενων κατοικιών/ διαμερισμάτων/ δωματίων που διατηρεί και ο οποίος ανανεώνεται διαρκώς. 

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη στέγαση παρατίθενται στην ιστοσελίδα www.cut.ac.cy/students/accommodation

Υποτροφίες

Κάθε χρόνο, η Κυπριακή Κυβέρνηση παραχωρεί σε Ελλαδίτες φοιτητές, έξι (6) υποτροφίες για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, ύψους €3.500 περίπου η κάθε µία, µε βάση τη βαθμολογία που επιτυγχάνουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για ανανέωση της υποτροφίας για το επόμενο έτος, είναι η διατήρηση συνολικού μέσου σταθμικού Μέσου Όρου των προηγούμενων 2 εξαμήνων τουλάχιστον 6.50 (Λίαν Καλώς). 

Σίτιση Φοιτητών 

Κάθε εξάμηνο, η Κυπριακή Κυβέρνηση προσφέρει επίδομα σίτισης σε όλους τους Έλληνες υπηκόους ή Έλληνες της Διασποράς ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, νοουμένου ότι οι οικογένειές τους διαμένουν στο εξωτερικό και δεν τους έχει παραχωρηθεί υποτροφία από την Κυπριακή Κυβέρνηση. Οι Ελλαδίτες φοιτητές, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο, δικαιούνται επίδομα σίτισης για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές τους.

Τα κουπόνια σίτισης ανέρχονται στα €7,00 ημερησίως για κάθε εργάσιμη μέρα του ακαδημαϊκού έτους. Σε ότι αφορά το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, τα κουπόνια παραδίδονται στους δικαιούχους φοιτητές στην αρχή κάθε εξαμήνου από το Γραφείο Φοιτητικής Ζωής (Πανεπιστήμιο Κύπρου) και το επίδομα σίτισης από το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης & Ευημερίας. 

Αν θέλετε να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ μόλις ξεκινήσουν οι αιτήσεις για σπουδές στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου πατήστε εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επίσης να εξασφαλίσετε από το Σπίτι της Κύπρου, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα (Ξενοφώντος 2Α, ΤΚ 105 57 Σύνταγμα, τηλ. 210 373 4934/914/913) και από το Γενικό Προξενείο Κύπρου στη Θεσσαλονίκη (Λεωφόρος Νίκης 37, ΤΚ 54013, τηλ. 231 0260611/0697).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr