Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα MBA (2022-2023) του Πανεπιστημίου Κύπρου / ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Προκηρύχθηκε το πρόγραμμα MBA (2022-2023) του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία και αποτελεί αδιαμφισβήτητα καταλύτη αλλαγών ζωής για τους φοιτητές του. Με έδρα του τη Λευκωσία, το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει την ευκαιρία της κατανόησης του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου και καταρτίζει στελέχη ικανά να διαχειρίζονται και να συντονίζουν αποτελεσματικά καίρια στρατηγικά θέματα που απασχολούν τους οργανισμούς του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα της οικονομίας.

Στο Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου θα ενταχθείτε σε μία κοινότητα της οποίας τα μέλη προέρχονται από διαφορετικές κατευθύνσεις σπουδών και πεδία σταδιοδρομίας, κατέχουν εξαιρετικές ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιδόσεις, διαγράφουν μια υποσχόμενη σταδιοδρομία, και αναπτύσσουν μεταξύ τους συνεργασία, έτσι ώστε να επιτυγχάνουν πάντα τους στόχους τους. Στο Πρόγραμμα αυτό θα επωφεληθείτε από την ενεργή συμμετοχή σας στη διαδικασία της μάθησης μέσω της εποικοδομητικά κριτικής σκέψης, των διαδραστικών συζητήσεων και των αναλύσεων πρακτικών εφαρμογών στον χώρο της διοίκησης επιχειρήσεων.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα (το οποίο προσφέρει την επιλογή της πλήρους ή της μερικής φοίτησης) θα ενισχύσει την επαγγελματική σας παρουσία και θα σας εξοπλίσει με όλα τα εφόδια που απαιτούνται για να εξελιχθείτε σε ένα ευέλικτο στέλεχος, ορθά προσανατολισμένο στην αγορά εργασίας και παράλληλα ικανό να επιτύχει στο σύγχρονο, ραγδαία μεταβαλλόμενο, παγκοσμιοποιημένο και ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η καινοτομία, η πρακτική, οι νέες μέθοδοι διδασκαλίας, το μεγάλο εύρος εξειδικευμένων μαθημάτων, η έμφαση στην ομαδική εργασία, η μελέτη πραγματικών περιπτώσεων, οι επισκέψεις σε οργανισμούς, η σύνδεση με την έρευνα, ο διεθνής προσανατολισμός του Προγράμματος και η διασύνδεσή του με την ευρύτερη, παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα αποτελούν μόνο μερικά από τα κλειδιά που χρησιμοποιούνται στο Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου για να διανοιχθούν μπροστά σας καινούριες, ασφαλείς και εγγυημένες προοπτικές.

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 • Το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ), από την ίδρυσή του το 1989, ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία. Στις πρόσφατες κατατάξεις Times Higher Education World University Rankings, το ΠΚ βρίσκεται σε θέση 401-500 παγκόσμια.
 • Το Πρόγραμμα ΜΒΑ προσφέρει διεθνώς πιστοποιημένα προγράμματα σπουδών (EFMD), μερικής ή πλήρους φοίτησης, στην αγγλική και στην ελληνική γλώσσα. Παρέχει άριστο επίπεδο εκπαίδευσης, ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή εμπειρία και σημαντικά επαγγελματικά εφόδια σε διοικητικά στελέχη.
 • Πληροφορίες για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ΜΒΑ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.intro.mba.ucy.ac.cy ή στο τηλέφωνο 22893600. 

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

1. Γιατί ένα στέλεχος να επιλέξει το δικό σας πρόγραμμα;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα στέλεχος θα πρέπει να επιλέξει το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου: 

 • Διεθνής αναγνώριση και φήμη του ΠΚ και του Προγράμματος ΜΒΑ, όπως αντανακλώνται τόσο στις πιστοποιήσεις και ψηλές τους κατατάξεις από ανεξάρτητους θεσμούς, όσο και στις επιτυχίες αποφοίτων, πολλοί από τους οποίους έχουν ανελιχθεί σε ηγετικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς και σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
 • Άρτια καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό με διεθνείς εμπειρίες και διακρίσεις. Το Πρόγραμμα στελεχώνουν 25 καθηγητές προερχόμενοι από τις κορυφαίες Σχολές Διοίκησης στην Βόρεια Αμερική και Ευρώπη (π.χ. Harvard, MIT, Princeton, Stanford, Pennsylvania, Yale, Imperial, Manchester, κ.α.), οι οποίοι διαπρέπουν για το ερευνητικό και εκπαιδευτικό τους έργο. 
 • Πρόγραμμα σπουδών εφάμιλλο αυτών που προσφέρονται στα καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, με συγκριτικά πολύ χαμηλότερο κόστος. Η δομή του προγράμματος στηρίζεται σε πρότυπα βέλτιστων πρακτικών. Το περιεχόμενό του καλύπτει τις τελευταίες τάσεις στα πεδία διοίκησης επιχειρήσεων, δίνοντας έμφαση σε θέματα στρατηγικής, ηγεσίας, εταιρικής διακυβέρνησης, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης. Πέρα από τα μαθήματα κορμού στα κύρια γνωστικά αντικείμενα της διοίκησης, παρέχονται επιλογές από ευρύ φάσμα μαθημάτων (π.χ., καινοτομία, ψηφιακό μάρκετινγκ και ηλεκτρονικό-επιχειρείν, επιχειρηματικότητα, διαπραγματεύσεις, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, συναισθηματική νοημοσύνη, κεφαλαιαγορές και επενδύσεις, διαχείριση κινδύνων, κ.α.) 
 • Έμφαση στην πρακτική εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης, σε όλα τα μαθήματα και ιδιαίτερα μέσω της Εφαρμοσμένης Επιχειρηματικής Μελέτης που εκπονείται στα τελικά στάδια του Προγράμματος, συνήθως σε συνεργασία με κάποιο οργανισμό. Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων.
 • Άριστες υποδομές σε σύγχρονη πανεπιστημιούπολη: εδραιωμένες υποστηρικτικές υπηρεσίες, πρόσβαση στη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της Κύπρου, σε εκτενέστατες συλλογές βιβλιογραφικών και πληροφοριακών πηγών, καθώς και σε άνετες εγκαταστάσεις κοινωνικών και παρεμφερών δραστηριοτήτων.
 • Διασύνδεση με τη δραστήρια κοινότητα αποφοίτων οι οποίοι σταδιοδρομούν μ’ επιτυχία σε θέσεις ευθύνης σ’ όλους τους τομείς της οικονομίας, καθώς και με ευρύ δίκτυο εταιρικών συνεργατών. Διεύρυνση δικτύου επαγγελματικών σχέσεων και βελτίωση προοπτικών μελλοντικής ανέλιξης. 
 • Το Πρόγραμμα ΜΒΑ συμμετέχει σε δίκτυα συνεργασίας με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα στο εξωτερικό. Οι φοιτητές έχουν ευκαιρίες ν’ αποκτήσουν διεθνείς επαγγελματικές εμπειρίες με προγραμματισμένες εκπαιδευτικές επισκέψεις στο εξωτερικό.

2. Πόσο βελτιώνονται οι ευκαιρίες ανέλιξης για ένα στέλεχος σήμερα που αποφασίζει να επενδύσει σε ένα μεταπτυχιακό τίτλο ή σε ένα επιπλέον πτυχίο;

Καθώς α αριθμός των πτυχιούχων έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η κατοχή ενός διεθνώς αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου συμβάλει σημαντικά στην απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στην αγορά εργασίας. Το ΜΒΑ παρέχει σε επιστήμονες όλων των κλάδων απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να ηγηθούν και να διοικήσουν αποτελεσματικά ένα οργανισμό, ή ακόμη για να δημιουργήσουν και να αναπτύξουν τη δική τους επιχείρηση.   

Διαχρονικός στόχος του Προγράμματος ΜΒΑ είναι η παροχή ολιστικής εκπαιδευτικής εμπειρίας για τις σύγχρονες προσεγγίσεις σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων, μέσα από την οποία διαμορφώνονται στελέχη με ανεπτυγμένη επιχειρηματική σκέψη και ηγετικές ικανότητες. Θεωρούμε πως αυτό είναι επιβεβλημένο γι’ αντιμετώπιση των προκλήσεων στο ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον της σύγχρονης εποχής. 

Η εμπειρία καταδεικνύει ότι η επένδυση σπουδών στο Πρόγραμμα ΜΒΑ αποδίδει. Όλοι οι απόφοιτοι μας από το πρόγραμμα πλήρους φοίτησης, εργοδοτούνται άμεσα, πολύ συχνά ακόμη και πριν την αποφοίτηση τους. Οι σπουδαστές στα προγράμματα μερικής φοίτησης εργάζονται ταυτόχρονα με τις σπουδές τους. Στην πλειοψηφία τους ανελίσσονται σταδιακά σε διευθυντικές θέσεις μετά το πέρας των σπουδών τους. Ορισμένοι δημιουργούν νεοφυείς επιχειρήσεις. 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις, oι οποίες πρέπει να συνοδεύονται από:

 • Αντίγραφα ακαδημαϊκών πτυχίων
 • Αξιολόγηση από το KYΣATΣ (αν είναι απαραίτητη),
 • Αντίγραφα πιστοποιητικών και άλλων σχετικών εξετάσεων, 
 • Βιογραφικό σημείωμα
 • Ονοματεπώνυμα και στοιχεία επικοινωνίας δύο ατόμων για παροχή συστατικών επιστολών
 • Μία πρόσφατη φωτογραφία

Οι υποψήφιοι πρέπει να δηλώσουν την προτίμησή τους, για τη γλώσσα διδασκαλίας, αγγλικά ή ελληνικά και την επιλογή του προγράμματος που τους ενδιαφέρει: (α) Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), πλήρους φοίτησης, διάρκειας ενός έτους και (β) Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, μερικής φοίτησης, διάρκειας δύο ετών. 

Σχετικές πληροφορίες παρατίθενται στην ιστοσελίδα: http://intro.mba.ucy.ac.cy/ 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος:

https://applications.ucy.ac.cy/postgraduate_appl/MNG_USER_en.login_frm

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι για εισδοχή στο Πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22893600, 22893630 ή 22893632 ή με την αποστολή ηλ. μηνύματος στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr