Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Προβληματίζει η επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα – Στον αέρα ο καθημερινός έλεγχος covid

Προβληματίζει η επιστροφή των φοιτητών στα αμφιθέατρα – Στον αέρα ο καθημερινός έλεγχος covid

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Ο προβληματισμός αυξάνεται για το πως θα ανοίξουν τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, καθώς από τη μια πλευρά η λειτουργία τους περιλαμβάνει πολυπληθή αμφιθέατρα και από την άλλη οι καθηγητές και οι καθηγήτριες τους είναι απρόθυμοι να αναλάβουν τον καθημερινό «έλεγχο» των φοιτητών και φοιτητριών τους για πιστοποιητικά ή εργαστηριακά covid τεστ.

Με το πιστοποιητικό «στο έδρανο» φαίνεται ότι θα υποδεχτούν τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας τους φοιτητές και τους φοιτήτριες τους φέτος και στις αρχές του Οκτώβρη. 


Ο προβληματισμός αυξάνεται για το πως θα ανοίξουν τα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, καθώς από τη μια πλευρά η λειτουργία τους περιλαμβάνει πολυπληθή αμφιθέατρα και από την άλλη οι καθηγητές και οι καθηγήτριες τους είναι απρόθυμοι να αναλάβουν τον καθημερινό «έλεγχο» των φοιτητών και φοιτητριών τους για πιστοποιητικά ή εργαστηριακά covid τεστ. Έτσι φαίνεται ότι πλησιάζουμε σε έναν αβέβαιο Οκτώβρη.

Η Οδηγία που έχει σταλεί από το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι θα αποφασίζουν οι διοικήσεις των ΑΕΙ πως θα ελέγχονται όσοι εισέρχονται στα κτήρια των ανωτάτων Ιδρυμάτων καθώς τα αμφιθέατρα φέτος θα είναι «ανοικτά» μόνο σε όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης από τον COVID-19 ή αρνητικό τεστ εργαστηριακού ελέγχου.

Από την πλευρά τους όμως οι διδάσκοντες στα ΑΕΙ αναφέρουν ότι δεν είναι δική τους δουλειά κάτι τέτοιο, πολύ περισσότερο δε, την ώρα που παραδίδουν τα μαθήματα τους. Η σκέψη που υπάρχει αυτές τις ημέρες στο κτήριο του Αμαρουσίου, όπως αναφέρει "Το Βήμα" είναι για να μην καθυστερεί το μάθημα, οι φοιτητές και φοιτήτριες να έχουν πάνω στο έδρανο τους το πιστοποιητικό ή το αρνητικό τεστ τους για να μπορεί να το βλέπει εύκολα όποιος περνάει.

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Τα απαιτούμενα πιστοποιητικά για την είσοδο των φοιτητών στα ΑΕΙ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr