Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα, με αντικείμενο την «Ιστορία και Αρχαιολογία της Αρχαίας Μακεδονίας: από το Βασίλειο της Μακεδονίας στην Οικουμένη» θα προσφέρει από την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015 το Διεθνές Πανεπιστήμιο.Είναι το πρώτο πρόγραμμα σε διεθνές επίπεδο με αυτό το αντικείμενο και χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης, το οποίο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, προσφέρει 210.000 ευρώ ετησίως επί τέσσερα έτη.Αυτό ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρός του Διεθνούς Πανεπιστημίου με έδρα στη Θεσσαλονίκη Κώστας Γραμμένος, ο οποίος ανακοίνωσε παράλληλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, τη σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής από εξωπανεπιστημιακές προσωπικότητες με σημαντικό έργο στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο.

Στόχος, όπως αναφέρθηκε, είναι να συνδεθεί το ίδρυμα με την ευρύτερη κοινωνία και οικονομία.

Ο κ. Γραμμένος ανακοίνωσε, επίσης, τη σύσταση συμβουλευτικής επιτροπής από εξωπανεπιστημιακές προσωπικότητες με σημαντικό έργο στον επαγγελματικό και κοινωνικό στίβο, προκειμένου να συνδεθεί το ίδρυμα με την ευρύτερη κοινωνία και οικονομία.

Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για όλα τα τελευταία νέα!


Και όλα αυτά, εν μέσω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης. Χαρακτηριστική είναι η έλλειψη προσωπικού. «Θα έπρεπε να έχουμε 45 μέλη ΔΕΠ αλλά έχουμε πέντε. Και αντί για 32 μόνιμους διοικητικούς υπαλλήλους, έχουμε μόλις δύο. Ακόμη κι έτσι όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε», τόνισε ο κ. Γραμμένος. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πανεπιστήμιο κατάφερε να μειώσει το κόστος των μεταπτυχιακών του προγραμμάτων, κι αυτό, παρότι τα προγράμματα αυξήθηκαν από έξι το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 σε δέκα φέτος. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος παρέχει μεταπτυχιακά προγράμματα στους τομείς της Οικονομίας, της Τεχνολογίας, της Νομικής και των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Τέλος, από την προσεχή Δευτέρα έως και την Παρασκευή αρχίζει η εβδομάδα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, κατά την οποία θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και σεμινάρια για το κοινό.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών