Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 ΕΑΠ: Περισσότερες από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις Ημέρες Καριέρας

ΕΑΠ: Πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας στις Ημέρες Καριέρας του Πανεπιστημίου

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 400 φοιτητές και απόφοιτοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, 30 επιχειρήσεις με πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε διάφορους παραγωγικούς κλάδους, ενώ πραγματοποιήθηκαν περίπου 500 συνεντεύξεις.

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου διοργάνωσε για πρώτη φορά Ημέρες Καριέρας με τίτλο «Προσανατολίσου …ΕΑΠ», στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2022 στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν 400 φοιτητές και απόφοιτοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, 30 επιχειρήσεις με πάνω από 1000 διαθέσιμες θέσεις εργασίας σε διάφορους παραγωγικούς κλάδους, ενώ πραγματοποιήθηκαν περίπου 500 συνεντεύξεις. Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι συμμετείχαν και σε μια ειδικά προγραμματισμένη ξενάγηση στο Πολεμικό Μουσείο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Καθηγητής κ. Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας, Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα της διασύνδεσης των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και την πραγματική οικονομία και επανέλαβε την πρόθεση του Υπουργείου να νομοθετήσει, το επόμενο διάστημα ,το αυτοδιοίκητο του ΕΑΠ και ο Πρόεδρος της ΔΕ του ΕΑΠ, Καθηγητής κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, σύμφωνα με τον οποίο «Για πρώτη φορά στην 25χρονη λειτουργία του ΕΑΠ το νεοσύστατο Γραφείο Διασύνδεσης έφερε σε διασύνδεση αποφοίτους μας με διοικητικά στελέχη 30 μεγάλων επιχειρήσεων. Το ΕΑΠ έμπρακτα δίδει τεράστια σημασία και ενδιαφέρεται όχι μόνον για την ενημέρωση νέων υποψήφιων φοιτητών μας στα 64 ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών μας, αλλά και στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί με αμείωτο ενδιαφέρον προς όφελος όχι μόνον των αποφοίτων μας που επιζητούν επαγγελματική αποκατάσταση αλλά και των οργανισμών, των επιχειρήσεων αλλά και της κοινωνίας γενικότερα».

Σύμφωνα με τον Επιστημονικά Υπεύθυνο του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΑΠ και Αντιπρόεδρο Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΕΑΠ, Καθηγητή κ. Καραμάνη Κωνσταντίνο: «Στόχος της εκδήλωσης είναι η σύνδεση του ΕΑΠ με την αγορά εργασίας και την κοινωνία και η ουσιαστική συμβολή του στη διαδικασία επαγγελματικής αποκατάστασης των φοιτητών/ αποφοίτων του. Θεωρούμε ότι είναι χρέος του Πανεπιστημίου να διευκολύνει τη σύζευξη των υποψηφίων με την πραγματική οικονομία και θα χαρούμε το επόμενο διάστημα να ενημερωθούμε για τις προσλήψεις που πραγματοποιήθηκαν».

Επιπλέον, την εκδήλωση χαιρέτισαν οι Αντιπρόεδροι του ΕΑΠ, Καθηγητής Ιωάννης Συμπέθερος και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Λεωνίδας Δουκάκης, οι οποίοι επίσης υπογράμμισαν τη σημαντικότητα της διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και την κοινωνία.

Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής Μανώλης Κουτούζης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Καθηγητής Αχιλλέας Καμέας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητής Αυγουστίνος Δημητράς, ο εκπρόσωπος των μελών ΔΕΠ ΕΑΠ, Καθηγητής Αθανάσιος Μιχιώτης και ο Καθηγητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού, Στυλιανός Ζερεφός παρουσίασαν τα Προγράμματα Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΑΠ, ενώ στη συνέχεια στελέχη του Πανεπιστήμιου παρουσίασαν τις δομές και υπηρεσίες του ΕΑΠ. Η πρώτη μέρα έκλεισε με ενδιαφέρουσες εισηγήσεις επαγγελματιών της αγοράς σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις προοπτικές στην αγορά εργασίας.

Τη 2η μέρα στην «ώρα της Δικτύωσης» οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων πραγματοποίησαν συνεντεύξεις με φοιτητές-τριες και απόφοιτους των Προγραμμάτων Σπουδών του ΕΑΠ και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΚΕΔΙΒΙΜ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr