Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 «Λίμνη» το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / ΕΙΚΟΝΕΣ

«Λίμνη» το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η κακοκαιρία που έπληξε σήμερα Πέμπτη (26 Ιανουαρίου 2023) όλη την Ελλάδα δεν άφησε ανεπηρέαστα και τα πανεπιστήμια της Αττικής, αφού φοιτητές του Πολυτεχνείου έδωσαν μάθημα εξεταστικής χωρίς ρεύμα ενώ πλημμύρισαν οι δρόμοι γύρω από τα κτήρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, φοιτητές της Πανσπουδαστικής ΚΣ κατήγγειλαν στα Δ.Σ. των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας πως οι δρόμοι γύρω από τα κτήρια στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πλημμύρισαν και ήταν απροσπέλαστοι.


Σύμφωνα με καταγγελία των φοιτητών «στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο ήταν σήμερα αδύνατο ακόμα και το να μπεις ή να βγεις από το Ίδρυμα εκτός αν είχες φουσκωτό. Στους Μηχανολόγους του ΕΜΠ οι φοιτητές έδωσαν μάθημα με φακούς από τα κινητά τους επειδή κόπηκε το ρεύμα».

ΝΕΟ: Η στιγμή που κεραυνοί «αγκαλιάζουν» το ΟΠΑ

«Τι πιο σύνηθες να συμβεί θα πει κανείς, αφού όλες οι κυβερνήσεις δεν έχουν κουνήσει το δάχτυλο τους για την ενίσχυση των υποδομών, για τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα» αναφέρουν οι φοιτητές, τονίζοντας ότι με τις «πρώτες βροχές οι δρόμοι της Αθήνας και οι σχολές μας έγιναν για μία ακόμη φορά λίμνες και ποτάμια». 

«Κάθε χρόνο τα ίδια! Φτάνει πια! Εν μέσω εξεταστικής χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες δεν κατάφεραν να φτάσουν στη σχολή τους, επειδή απλά... έβρεξε» αναφέρουν και ζητούν:

α) Να ορισθεί νέα ημερομηνία εξέτασης για όσους φοιτητές δεν κατάφεραν να προσέλθουν σήμερα στα μαθήματα τους λόγω των καιρικών συνθηκών και

β) αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις σπουδές ενίσχυση των υποδομών και αντιπλημμυρικά έργα μέσα και γύρω απ’τα Ιδρύματα.

Δείτε τις φωτογραφίες που απέστειλαν στα «Φοιτητικά Νέα» οι φοιτητές:


Γεωπονικό Πανεπιστήμιο


Γεωπονικό Πανεπιστήμιο


Γεωπονικό Πανεπιστήμιο


Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Φοιτητές: "Starter pack μέσου φοιτητή Γεωπονικού για να δώσει μάθημα"

ΧΩΡος Ανεξάρτητων Αριστερών ΦΟΙτητών: «Το γεωπονικό είναι πλέον προσβάσιμο μόνο με βαρκα της επιλογής σας (κανο, φουσκωτό βαρκάκι, ψαροκαικο κλπ) ή με αλεξίπτωτο για τους πιο τολμηρούς. Για άλλη μια φορά βλέπουμε το πανεπιστήμιο μας πλημμυρισμένο, αφού στη θέση του δρόμου υπάρχει πλέον ένα ωραιότατο κανάλι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αυτά της Βενετίας. Ποιός από εμάς δεν θα ήθελε ένα πρωινό μπανάκι στο νερό της βροχής πριν μπεις να δώσεις μάθημα 8 το πρωί. Φορέστε τις μάσκες και τους αναπνευστήρες σας και καλή επιτυχία στην εξεταστική. Απαιτούμε να οριστεί επαναληπτική προεραιτική εξέταση για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν! Κανένας αποκλεισμός φοιτητή από την εξεταστική!»

Πανεπιστήμια: Υποχρεωτική ή όχι η ανάρτηση των παραδόσεων και σημειώσεων κάθε μαθήματος;

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr