Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής ΔΠΘ για την Επαναληπτική Εξεταστική

Ψήφισμα Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής ΔΠΘ «ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ» για την Επαναληπτική Εξεταστική

Δημοκρίτειο Παν. Θράκης: Ο Φοιτητικός Σύλλογος Νομικής ΔΠΘ «ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ» διεξήγαγε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, χθες Δευτέρα 21/2/2022, και οι φοιτητικές παρατάξεις ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ΑΝΟΚ και ΠΚΣ εξέδωσαν κοινό ψήφισμα για την επαναληπτική εξεταστική.

Όλα όσα αναφέρει το ψήφισμα:


"Όπως είναι γνωστό, οι δυσχέρειες που έχουν προκύψει λόγω της έξαρσης της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού ήταν πολλές. Την ίδια στιγμή, τόσο οι φοιτητές όσο και οι καθηγητές καταβάλλουν προσπάθειες να επιλύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα με τον πιο πρόσφορο τρόπο.

Για τον λόγο αυτό και για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του ιού, σε συνδυασμό με το γεγονός πως έπρεπε να βρεθεί μία δίοδος, προκειμένου οι νοσούντες να μη χάσουν την εξέταση ορισμένων μαθημάτων του χειμερινού εξαμήνου, ορίστηκε επαναληπτική εξεταστική.

Ωστόσο, παρατηρείται η σχετική απουσία προγράμματος σε σχέση με την εξεταστική αυτή, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να μη γνωρίζουν πότε Θα διεξαχθεί, ώστε να είναι προετοιμασμένοι κατάλληλα. Παράλληλα, έχει αναρτηθεί το πρόγραμμα διδασκαλίας των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου, μερικά από τα οποία μάλιστα ξεκινούν ήδη από 22/02. Τα γεγονότα αυτά πυροδοτούν ένα αίσθημα αβεβαιότητας και πίεσης για τους φοιτητές που επιθυμούν να εξεταστούν στα μαθήματα που έχασαν και ταυτόχρονα να παρακολουθήσουν όσα Θα διδαχθούν με το ξεκίνημα του επόμενου εξαμήνου. Το ίδιο, βέβαια, αίσθημα προκαλείται και σε όσους φοιτητές επιθυμούν να παρευρίσκονται στις παραδόσεις, χωρίς να τους έχει δοθεί, όμως, έστω μία εβδομάδα ξεκούρασης μετά τη χειμερινή εξεταστική. Συνοψίζοντας,

Θεωρούμε αδήριτη ανάγκη την άμεση γνωστοποίηση στους ενδιαφερόμενους του προγράμματος της επαναληπτικής εξεταστικής, καθώς και την αποφυγή εώς ένα βαθμό των προβλημάτων που Θα προκύψουν εάν ενδεχομένως συμπίπτει η διδασκαλία μαθημάτων με την εξέταση άλλων, όπως εξίσου κι εάν δεν παραχωρηθεί κενό εύλογου χρόνου. Άλλωστε, ως πρωταρχικός στόχος τάσσεται η διευκόλυνση των φοιτητών γενικότερα."

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr