Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 "Ημέρες Καριέρας ΕΚΠΑ" για φοιτητές & αποφοίτους / Αιτήσεις Συμμετοχής

Έρχονται οι "Ημέρες Καριέρας 2022" του ΕΚΠΑ για φοιτητές και αποφοίτους

Είστε φοιτητής ή απόφοιτος του ΕΚΠΑ; Αναζητάτε εργασία ή θέλετε να αλλάξετε επαγγελματικό περιβάλλον;

Το ΕΚΠΑ σας προσκαλεί στις «Ημέρες Καριέρας 2022» που διοργανώνει το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΚΠΑ από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022.


Το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συμβάλλοντας στην διευκόλυνση της πρόσβασης των φοιτητών/τριων και αποφοίτων όλων των Προγραμμάτων Σπουδών του Ιδρύματος στην αγορά εργασίας, αλλά και στην υποστήριξη της διαδικασίας μετάβασης τους από τις σπουδές στον επαγγελματικό στίβο, οργανώνει «Ημέρες Καριέρας» το τριήμερο 12 έως 14 Δεκεμβρίου 2022.

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές και αποφοίτους του Ιδρύματος να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας, να γνωρίσουν επιχειρήσεις, στις οποίες θα επιθυμούσαν να εργαστούν, και να αποκτήσουν μία άμεση βιωματική εμπειρία, μέσω της επαφής τους με τα στελέχη αυτών των επιχειρήσεων και τις διαδικασίες πρόσληψης που απαιτούνται.

Η φετινή εκδήλωση θα έχει υβριδική μορφή περιλαμβάνοντας τόσο διαδικτυακές δράσεις με την χρήση και αξιοποίηση εξειδικευμένης πλατφόρμας όσο και δια ζώσης εκδηλώσεις, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα στο Κεντρικό Κτήριο του Πανεπιστημίου μας (Πανεπιστημίου 30, Κτήριο Προπυλαίων, Αμφιθέατρο Αργυριάδη) .

Οι συμμετέχοντες φοιτητές και απόφοιτοι μέσω των εκδηλώσεων και δράσεων των Ημερών Καριέρας θα έχουν την ευκαιρία να:

  • Έρθουν σε επαφή με σημαντικές επιχειρήσεις και οργανισμούς οι οποίες προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης.
  • Αναβαθμίσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την πρόσβαση και είσοδο στην αγορά εργασίας.
  • Επισκεφθούν διαδικτυακά τα ηλεκτρονικά περίπτερα των εταιρειών και να κλείσουν την συνέντευξη εργασίας που επιθυμούν.
  • Πληροφορηθούν για τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας και τις προοπτικές που ανοίγονται για αυτούς παρακολουθώντας ενδιαφέρουσες συζητήσεις και workshops.
  • Ενημερωθούν για τις χωρίς κόστος υπηρεσίες συμβουλευτικής επαγγελματικού προσανατολισμού και σταδιοδρομίας στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση από το Γραφείο Διασύνδεσης ΕΚΠΑ.
  • Προωθήσουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην αντίστοιχη επιχείρηση ή οργανισμό που τους ενδιαφέρει και ταιριάζει με το προφίλ τους.
  • Δικτυωθούν με το Πανεπιστήμιο μας και τους αποφοίτους αξιοποιώντας τις δυνατότητες του νέου πληροφοριακού συστήματος.

Υποβολή Αιτήσεων

Το ΕΚΠΑ σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις «Ημέρες Καριέρας» δηλώνοντας τη συμμετοχή σας και υποβάλλοντας αίτηση στον κάτωθι σύνδεσμο της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Eventora, που χρησιμοποιεί το Γραφείο Διασύνδεσης ΕΚΠΑ: https://www.eventora.gr/uoa

Στο επισυναπτόμενο ενημερωτικό φυλλάδιο περιγράφεται συνοπτικά το προφίλ των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στις Ημέρες Καριέρας και μια συνοπτική περιγραφή των διαθέσιμων θέσεων εργασίας.

Σημαντικές επισημάνσεις:

  • Το βιογραφικό σας σημείωμα θα είναι προσβάσιμο από τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο θεσμό.
  • Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά διαδικτυακά σε χρόνο για τον οποίο έχετε δηλώσει τη διαθεσιμότητα σας και εντός του διημέρου 13-14 Δεκεμβρίου
  • Οι επιχειρήσεις θα επιλέξουν τους υποψήφιους με τους οποίους θα προχωρήσουν σε συνέντευξη.
  • Υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με τον κανονισμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων και των όρων χρήσης των βιογραφικών σημειωμάτων των ενδιαφερομένων για εύρεση εργασίας
  • Για θέματα και ερωτήσεις που αφορούν την εγγραφή σας στην πλατφόρμα της εκδήλωσης μπορείτε να επικοινωνήσετε με το στέλεχος πληροφορικής του Γραφείου Διασύνδεσης, Κωνσταντίνο Αλβέρτο στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Για θέματα που αφορούν το περιεχόμενο των δράσεων των Ημερών Καριέρας ΕΚΠΑ 2022 και για πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα διοικητικά στελέχη του Γραφείου, Βικτώρια Κασβίκη, (τηλ. 2103689686) και Ματθαίο Παντουβάκη (τηλ. 2103689683) ή να αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γραφείου Διασύνδεσης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • Το υλικό που θα παραχθεί και τα αποτελέσματατων δράσεων «Ημέρες Καριέρας ΕΚΠΑ 2022, (παρουσιάσεις, ομιλίες κ.α ), θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Γραφείου Διασύνδεσης ΕΚΠΑ, https://www.career.uoa.gr/, ώστε να είναι διαθέσιμα σε όλους και μετά το πέρας των εκδηλώσεων.
  • Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Γραφείο Διασύνδεσης του, συμμετέχοντας ενεργά και συνεισφέροντας στην ανάπτυξη πολιτικών για την προσαρμογή στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης και την προστασία του περιβάλλοντας θα διακινήσει ηλεκτρονικά και χωρίς εκτύπωση σε χαρτί το μεγαλύτερο μέρος του προωθητικού υλικού των δράσεων «Ημέρες Καριέρας ΕΚΠΑ 2022.

Το πρόγραμμα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr