Φοιτητές διαμαρτύρονται για υποχρεωτική εξέταση προόδου την ημέρα του Πολυτεχνείου

Φοιτητές διαμαρτύρονται για υποχρεωτική εξέταση προόδου την ημέρα του Πολυτεχνείου

«Σπουδαζουμε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο Τμήμα Επιστήμης υπολογιστών. Θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ότι ενώ σε πολλά Πανεπιστημια της χώρας τις τελευταίες 2 μέρες τα μαθήματα έχουν αναβληθεί λόγω της Εθνικής μας επετείου, στο δικό μας Τμήμα αποφασίστηκε αύριο να δοθεί υποχρεωτική εξέταση, παρά τις παρακλήσεις μας για αλλαγή της ημερομηνίας. 

Ο καθηγητής μας αποφάσισε να μας αγνοήσει επιδεικτικά. Απ' οτι φαίνεται η μέρα αυτή έχει πάψει πλέον να θεωρείται σημαντική ακόμα και από εκείνους που εμπλέκονται άμεσα με την Παιδεία. Αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε εσάς εφόσον η Πρυτανεία είναι δυσπρόσιτη, οι φοιτητικοί σύλλογοι στη Σχολή μας ανύπαρκτοι. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Τμήματος μας σε πολλά θέματα που έχουν εμφανιστεί, δηλώνει ότι σε κάθε μάθημα ο εκάστοτε καθηγητής έχει την απόλυτη δικαιοδοσία και άρα μπορεί να επιβάλλει στους φοιτητές οτι θεωρεί πρέπον.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Τέλος, το υπουργείο Παιδείας -αρμόδιο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση- λαμβάνει τη θέση ότι κάθε Πανεπιστήμιο είναι αυτοδιοικούμενο και δε μπορεί να παρέμβει. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, για κάτι τόσο αυτονόητο, όλοι οι αρμόδιοι φορείς μας γύρισαν την πλάτη. Το μόνο που ζητάμε είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για την πραγματική κατάσταση της Σχολής μας.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών

https://www.foititikanea.gr