Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 iamUNIWA: Μαθήματα, βαθμοί, αιτήσεις στο κινητό / Εφαρμογή για τους φοιτητές του δημιουργεί το ΠΑΔΑ

iamUNIWA: Μαθήματα, βαθμοί, αιτήσεις στο κινητό / Εφαρμογή για τους φοιτητές του δημιουργεί το ΠΑΔΑ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής:  Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) στο κινητό τους τηλέφωνο θα έχουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι οποίοι μέσω δωρεάν διαδικτυακής εφαρμογής που θα φέρει την ονομασία «iamUNIWA» θα μπορούν να ενημερώνονται για τις σπουδές και να λαμβάνουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την καθημερινή τους παρουσία στο Ίδρυμα.

Η νοοτροπία του Ελεύθερου Λογισμικού και Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) αφορά την δυνατότητα που έχουν οι χρήστες να μελετούν, να τροποποιούν και να βελτιώνουν το λογισμικό. Στα πλαίσια αυτής της νοοτροπίας, την εφαρμογή myUoM που υλοποίησαν μέλη της ομάδας opensourceUoM πήραν φοιτητές αντίστοιχου τμήματος από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και την προσάρμοσαν στις δικές τους ανάγκες και προτιμήσεις.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Πιο αναλυτικά, μία νεοσύστατη ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του ΠΑΔΑ, Χρήστου Τρούσσα, ήρθαν σε επαφή με την ομάδα opensourceUoM και χρησιμοποίησαν το project myUoM που διατίθεται ελεύθερα για όλους στο gitlab. Η εφαρμογή, διατίθεται με άδεια χρήσης MIT, μια άδεια ελεύθερου λογισμικού που δημιουργήθηκε στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέτης, και η εφαρμογή μπορεί να υιοθετηθεί δωρεάν και από τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας.

Η εφαρμογή «iamUNIWA» θα συγκεντρώνει και θα παρουσιάζει τις πληροφορίες τόσο της κεντρικής ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου όσο και τις επιμέρους πληροφορίες της κάθε Σχολής-Τμήματος, με τρόπο εύκολο και γρήγορο.

Μεταξύ άλλων θα προσφέρει: πρόγραμμα μαθημάτων και εξεταστικής για κάθε σχολή, σύνδεση με την πλατφόρμα παρουσίασης βαθμών και αιτήσεων προς γραμματείες, με τις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης, με ιστοσελίδα αίτησης για λήψη βιβλίων, παρουσίαση του μενού του εστιατορίου, των στοιχείων του ακαδημαϊκού προσωπικού, των αιθουσών μαθημάτων, των δικαιολογητικών για εισαγωγή πρωτοετών αλλά και ορκωμοσιών, τη φοιτητική μέριμνα, αλλά και σύνδεση με όλες τις λοιπές υπηρεσίες και φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου.

Η ομάδα opensourceUoM αναφέρει πως είναι εξαιρετικά χαρούμενη που βλέπει το project που η ίδια ξεκίνησε να εξελίσσεται με τον καιρό και να διαδίδεται και σε άλλα πανεπιστήμια βοηθώντας έτσι περισσότερους φοιτητές να ανταπεξέρχονται στις ακαδημαϊκές τους δραστηριότητες παρέχοντάς τους ευκολότερη πρόσβαση σε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.  

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του project του ΠΑΔΑ εδώ.

εφαρμογή παδα iamUNIWA


Σχετικά με τη Κοινότητα Ανοιχτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (opensourceUoM)

Η Κοινότητα Ανοιχτού Λογισμικού του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι μια ομάδα οργανωμένη από φοιτητές/-τριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που σκοπό έχει να γνωστοποιήσει και να προωθήσει το Ελεύθερο Λογισμικό, Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) και Open Source Hardware. Η κοινότητα απαρτίζεται κυρίως από φοιτητές/-τριες του τμήματος της Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, μπορεί όμως να συμμετέχει οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει και να προσφέρει στην ομάδα, με όποιον τρόπο μπορεί.

Η συμμετοχή είναι εθελοντική και δεν είστε υποχρεωμένοι/-ες να καταβάλετε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό εκτός και αν θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά την ομάδα σε τυχόν έξοδα που προκύπτουν κατά καιρούς, είτε για αγορά απαραίτητου εξοπλισμού, είτε για την διοργάνωση εκδηλώσεων. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ομάδα.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr