Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Ημερίδα ''COST info day'' από το European Cooperation in Science and Technology

To COST – European Cooperation in Science and Technology – είναι ένα Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για τον διακρατικό συντονισμό ερευνητικών δραστηριοτήτων που χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους. Η αποστολή του COST είναι η ενδυνάμωση της επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας στην Ευρώπη, στηρίζοντας την συνεργασία και την αλληλεπίδραση των Ευρωπαίων Ερευνητών, καλύπτοντας τόσο τη βασική όσο και την πιο εφαρμοσμένη ή τεχνολογική έρευνα.

Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το COST σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας οργανώνουν ημερίδα με τον τίτλο “COST Info Day” στις 25 Φεβρουαρίου 2014 στο αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

Σκοπός αυτής της ενημερωτικής ημερίδας είναι η παρουσίαση στην Ελληνική επιστημονική κοινότητα του προγράμματος του COST καθώς και των ευκαιριών που παρέχει. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί μέρος της δέσμευσης του COST για αύξηση της συμμετοχής στις δραστηριότητες του, προωθώντας παράλληλα την επιστημονική αριστεία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Η ημερίδα “COST Info Day” θα προσπαθήσει να δώσει στους Έλληνες επιστήμονες την ευκαιρία να διερευνήσουν τη θεματολογία του COST και να εκμεταλλευτούν τις ερευνητικές ευκαιρίες που αυτό δίνει. Επιπλέον η επιστημονική κοινότητα θα έχει την ευκαιρία να κάνει ερωτήσεις και να συζητήσει με τους εκπροσώπους του COST και Έλληνες συμμετέχοντες όλα τα θέματα που σχετίζονται με μια επιτυχημένη συμμετοχή σε Δράσεις του COST. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συζήτηση με συμβουλές και οδηγίες πώς μπορεί να ετοιμασθεί καλύτερα η υποβολή μιας πρότασης με βάση τις προκηρύξεις δράσεων του COST.

COST Info Day in Greece

February 25, 2014

Venue: NCSR Demokritos, Athens Greece

Preliminary Agenda

9:30 – 10:00 Welcome address - (GSRT)

10:00 – 10:30 COST’s contribution to achieve the objectives of Horizon 2020 (COST CSO President)

10:30 – 11:00 The COST Framework and its characteristics (COST Office Director)

11:00 – 11:30 Coffee Break

11:30 – 12:30 Tips/guidelines on how to prepare a successful proposals for COST Open Call

(COST Office)

12:30 – 13:00 Discussion

13:00 – 14:00 Lunch Break

14:00 – 14:30 National participation in COST actions (Bartzis/Samsaki)

14:30 – 15:30 COST experiences in Greece (TBD)

15:30 – 16:00 Questions and Answers to Greek Scientific Community

16:00 Close

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr