Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Επίτιμος Διδάκτορας του ΠΑΠΕΙ ο ιδρυτής του Moodle "Martin Dougiamas"

Τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Martin Dougiamas, ιδρυτή του Moodle

Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, διοργανώνει την τελετή αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, της Σχολής Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, του Martin Dougiamas ιδρυτή και δημιουργού του Moodle. 

Ο Martin Dougiamas, γεννημένος στη Δυτική Αυστραλία με ελληνική καταγωγή, είναι ο δημιουργός του Moodle της πλέον διαδεδομένης πλατφόρμας ψηφιακής εκπαίδευσης διεθνώς με την μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και επίδραση σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. 


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.

Ο Martin έζησε τα παιδικά του χρόνια σε μια απομακρυσμένη βιομηχανική περιοχή της Δυτικής Αυστραλίας, 1000 χιλιόμετρα από το πιο κοντινό σχολείο, και παρακολούθησε τα πρώτα του μαθήματα, ως μαθητής του Δημοτικού, εξ' αποστάσεως με το πρόγραμμα School of the Air. Εμπνεόμενός από την προσωπική του εμπειρία ως μαθητής από απόσταση, σχεδίασε και ανέπτυξε το ανοικτό λογισμικό Moodle, ένα περιβάλλον για τη δημιουργία και διάθεση ψηφιακών μαθημάτων μέσω του διαδικτύου, με τη φιλοδοξία να διατίθεται δωρεάν σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές. 

Η πρώτη έκδοση του Moodle έγινε διαθέσιμη στις 20 Αυγούστου 2002 και σήμερα, 20 χρόνια μετά, χρησιμοποιείται από περισσότερους από 330 εκατομμύρια χρήστες σε 242 χώρες, φιλοξενώντας περισσότερα από 42 εκατομμύρια ψηφιακά μαθήματα με περίπου 2 δις εγγραφές μαθητών. 

Ο κώδικας του Moodle είναι ελεύθερα διαθέσιμος για ανάκτηση, τροποποίηση και προσθήκη νέων λειτουργιών, καθιστώντας τον την μεγαλύτερη δράση ανάπτυξης ανοικτού λογισμικού στην Εκπαίδευση διεθνώς. 

Ο Martin Dougiamas κατέχει B.Sc. (Computer Science, Honours) και MSc (Science Education, Distinction) από το Curtin University και είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ηλεκτρονική Μάθηση που προσφέρεται από το 2006 στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων. 

Η τελετή της αναγόρευσης θα ολοκληρωθεί με ομιλία του με θέμα: Open Online Education for Everyone.

Σύνδεσμος για εγγραφή συμμετοχής με φυσική παρουσία στην εκδήλωση: https://www.eventbrite.com/e/martin-dougiamas-tickets-414506820057

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr