Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Απεργούν και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Απεργούν και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποφάσισε τη συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 16ης Μαρτίου.

«Η τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, την αδυναμία να εξασφαλιστούν έστω και οι ελάχιστες προϋποθέσεις ασφάλειας στις μεταφορές όταν στο ευρύτερο πλαίσιο συνυπάρχουν οι κάθε λογής περικοπές με στόχο το ιδιωτικό κέρδος, ο αποκλεισμός και η απαξίωση από τη δημόσια σφαίρα όσων συνδικαλιστών δεν ακολουθούν την κυβερνητική γραμμή και οι μικροπολιτικές πελατειακής φύσης. Το αίτημα να διαλευκανθεί η υπόθεση σε βάθος και να καταλογιστούν ευθύνες όπου αναλογούν είναι παλλαϊκό, όπως παλλαϊκό είναι και το αίτημα για γρήγορα, φθηνά και το κυριότερο ασφαλή μέσα μεταφοράς.


Δυστυχώς οι πρώτες κινήσεις των ιθυνόντων δεν προοιωνίζουν τίποτα από τα παραπάνω. Αντιθέτως, γινόμαστε μάρτυρες μιας επικοινωνιακής καμπάνιας που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει και να θολώσει το τοπίο. Ταυτόχρονα, έρχονται στη δημοσιότητα ανησυχητικά νέα και από άλλους χώρους μεταφορών, όπως από την πολιτική αεροπλοΐα και τα αστικά λεωφορεία. Η πίεση της κοινωνίας προς την οργανωμένη Πολιτεία, με στόχο τη διαλεύκανση της τραγωδίας των Τεμπών και την αποκατάσταση της λειτουργίας και ασφάλειας στο σύνολο των μεταφορών, θα πρέπει να διατηρηθεί αμείωτη ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχες τραγωδίες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, την απόφαση της ΓΣ 20/2/23 και τις σχετικές αποφάσεις της ΠΟΣΔΕΠ, το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων αποφασίζει:

τη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 16/3.

Καλεί δε όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας σε ενεργό συμμετοχή στις κατά τόπους εκδηλώσεις διαμαρτυρίας».

Για το ΔΣ του ΕΣΔ

Η Πρόεδρος
Βανέσσα Κατσαρδή

Ο Γραμματέας
Αθανάσιος Λουκόπουλος

Κανονικά θα ορκιστεί (μετά τις αντιδράσεις) η αριστούχος φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το έγγραφο

Τέμπη: Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θρηνεί δύο φοιτητές του / Σε αναβρασμό οι φοιτητές

Και εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά στα Πανεπιστήμια / ΑΠΟΦΑΣΗ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr