Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Οι υποψήφιοι Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Οι πανεπιστημιακοί που διεκδικούν τη θέση του Πρύτανη

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Μετά από την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος, υποψηφιότητα για τη θέση του πρύτανη έθεσαν η καθηγήτρια  Ιατρικής κ. Άννα Μπατιστάτου και ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής κ. Σταύρος Νικολόπουλος.

Δύο υποψήφιοι πρυτάνεις θα διεκδικήσουν σε λίγες μέρες το αξίωμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τα επόμενα χρόνια. Οι πρυτανικές εκλογές θα γίνουν στις 19 Δεκεμβρίου 2022.


Μετά από την ανάδειξη του νέου Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος, υποψηφιότητα για τη θέση του πρύτανη έθεσαν δύο εκ των εκλεγμένων εσωτερικών μελών, η καθηγήτρια  Ιατρικής κ.Άννα Μπατιστάτου και ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής κ. Σταύρος Νικολόπουλος.

Υποψήφιοι αντιπρυτάνεις στο σχήμα της κ.Μπατιστάτου, είναι οι καθηγητές κ.κ. Παναγιώτα Kαντή, Ιωάννης Λεονάρδος, Θεόδωρος Ματίκας και Ξενοφών Μπήτσικας, ενώ για το σχήμα του κ. Νικολόπουλου, οι καθηγητές κ.κ. Παναγιώτης Κόκκας, Πέτρος Μαραγκός, Μηνάς Πασχόπουλος και Κωνσταντίνος Σκομπρίδης.

Η διαδικασία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα, όπου οι υποψήφιοι πρυτάνεις και αντιπρυτάνεις θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στο νεοεκλεγμένο  Συμβούλιο Διοίκησης. Θα ακολουθήσει παρουσίαση στη Σύγκλητο και  δημόσια παρουσίαση στην πανεπιστημιακή κοινότητα.

Την ενημερωτική σελίδα των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μπορείτε να την δείτε εδώ.

Στις 19 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί η μυστική ψηφοφορία μέσω της γνωστής πλέον ψηφιακής κάλπης ΖΕΥΣ. Σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρύτανης με απόλυτη πλειοψηφία με την πρώτη ψηφοφορία, θα ακολουθήσει δεύτερη και τρίτη αν χρειαστεί, μέχρι την τελική εκλογή ενός εκ των δύο συνδυασμών.

Τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

  1. Άννα Μπατιστάτου, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας, Εσωτερικό Μέλος.
  2. Σταύρος Νικολόπουλος, Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής, Εσωτερικό Μέλος.
  3. Κωνσταντίνος Καραμάνης, Καθηγητής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών & Διοικητικών Επιστημών, Εσωτερικό Μέλος.
  4. Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών, Εσωτερικό Μέλος.
  5. Χρήστος Σταυράκος, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, Εσωτερικό Μέλος.
  6. Αικατερίνη Πλακίτση, Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής, Εσωτερικό Μέλος.
  7. Γουλιελμάκης Ελευθέριος, Εξωτερικό Μέλος.
  8. Κουτσελίνη-Ιωαννίδου Μαρία, Εξωτερικό Μέλος.
  9. Μανούσου Πηνελόπη, Εξωτερικό Μέλος.
  10. Μοροπούλου Αντωνία, Εξωτερικό Μέλος.
  11. Ντελής Ματθαίος, Εξωτερικό Μέλος.

Δείτε τα Σχέδια Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων:

Της κ. Αννας Μπατιστάτου

Του κ. Σταύρου Νικολόπουλου

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr