Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 "Best Environment Project" στην φοιτητική ομάδα iGEM Thessaly / Χρυσή παγκόσμια πρωτιά για το Παν. Θεσσαλίας

Τη 1η θέση κατέκτησε η φοιτητική ομάδα iGEM Thessaly / Best Environment Project στον παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας

Η ερευνητική ομάδα φοιτητών iGEM Thessaly 2022 εκπροσωπώντας για 4η συνεχόμενη χρονιά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM (international Genetically Engineered Machine) απέσπασε όχι μόνο την πρωτιά στον κλάδο της αλλά και υποψηφιότητες σε πολλά ειδικά βραβεία.

Παρουσιάζοντας το project ‘’Navanthus’’ στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού η iGEM Thessaly 2022 κέρδισε το βραβείο για το Best Environment Project κατακτώντας την 1η θέση ανάμεσα σε όλα τα περιβαλλοντικά projects που διαγωνίστηκαν παγκοσμίως σε αυτή την κατηγορία. Επιπλέον το project της φετινής ομάδας απέσπασε χρυσό μετάλλιο και παράλληλα ψηφίστηκε μέσα στα 10 καλύτερα του διαγωνισμού. Και οι διακρίσεις δε σταματάνε εδώ. 


Η ομάδα απέσπασε υποψηφιότητες για την καλύτερη παρουσίαση στην κριτική επιτροπή, για την καλύτερη ιστοσελίδα αλλά και για την άνθρωπο-κεντρική προσέγγιση στην οποία βάσισε το project της επικοινωνώντας με εξειδικευμένους ανθρώπους σε πολλούς τομείς.

Την ερχόμενη Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11 πμ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα βραβεύσει τη χρυσή ομάδα Συνθετικής Βιολογίας iGEM-Thessaly στο αμφιθέατρο Ιπποκράτης στη Βιόπολη της Λάρισας. Μεταξύ άλλων, στη βράβευση θα παρευρεθεί ο Πρύτανης του ΠΘ κ. Ζήσης Μαμούρης, η Αντιπρύτανις Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κα Ιωάννα Λαλιώτου, καθώς και καθηγητές του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας και άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου.

Οι δηλώσεις της φοιτητικής ομάδας:

«10 φοιτητές που ένωσαν τις δυνάμεις τους και έγιναν ένα προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον κοινό στόχο τους. Αυτή είναι η ομάδα iGEM Thessaly 2022. Είμαστε ευγνώμονες για όλες τις εύκολες και δύσκολες στιγμές, για τα ξενύχτια, τα γέλια και την εξέλιξη που είχαμε καθόλη την διάρκεια της πορείας μας στον διαγωνισμό. Επίσης είμαστε ευγνώμονες για τη στήριξη και τη βοήθεια που λάβαμε τόσο από το Πανεπιστήμιο όσο και από τους ανθρώπους που ήταν συνέχεια δίπλα μας και πίστεψαν σε εμάς.
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr