Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Ψήφισμα Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την Ουκρανία

Ψήφισμα Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η Κοσμητεία της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην 118η/9-3-2021 συνεδρίασή της, μετά από συζήτηση κατέληξε στο παρακάτω ψήφισμα:

Ως δημοκρατικοί και φιλειρηνικοί πολίτες εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία. Θλιβόμαστε -πρωτίστως- για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, την αναγκαστική προσφυγιά εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, την καταστροφή κοινωνικών υποδομών και στοιχείων πολιτισμικής κληρονομιάς. Ενώνουμε την φωνή μας με τις φωνές των απανταχού ανά τον κόσμο φιλειρηνικών κινημάτων για τον άμεσο τερματισμό της πολεμικής σύρραξης και την επαναφορά της ειρήνης για όλους και όλες, ανεξαρτήτως εθνότητας και γλώσσας, στην περιοχή.


Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που υπηρετούμε στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών εκφράζουμε επίσης την ανησυχία μας και δυσαρέσκειά μας για το κύμα μποϋκοτάζ, τόσο διεθνώς, όσο και στη χώρα μας, απέναντι στο ρωσικό πολιτισμό. Ο αποκλεισμός ρωσικών μπαλέτων και θιάσων από τις θεατρικές σκηνές, ρωσικών ταινιών από τους κινηματογράφους, Ρώσων μαέστρων, μουσικών και άλλων καλλιτεχνών από συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αποτελούν μερικά παραδείγματα μιας ανόητης και ταυτόχρονα ατελέσφορης στάσης λογοκρισίας και απαγόρευσης, στο όνομα μιας δίκαιης οργής για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr