Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την πορεία της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κάνει γνωστές σε όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα τις εξελίξεις και τις ενέργειες στην αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς μέχρι σήμερα.

Ενημέρωση Πρυτανείας

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Εξελίξεις και ενέργειες αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19 από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς μέχρι σήμερα:

1. Το Πρυτανικό Συμβούλιο συνεδριάζει καθόλη την περίοδο της πανδημίας από κοινού με την Συντονιστική Επιτροπή COVID-19.

2. Σε κάθε Τμήμα έχει ορισθεί υπεύθυνος ή συντονιστική επιτροπή για θέματα COVID-19 για την παρακολούθηση και εφαρμογή των μέτρων προστασίας της Υγείας.

3. Το Πρυτανικό Συμβούλιο στη Συνεδρία αρ. 1693/12-10-2021 και η Σύγκλητος στις Συνεδρίες αρ. 1118/23-09-2021 & 1119/30-09-2021 έχουν προβεί στην έκδοση ειδικών πρωτοκόλλων, συμπληρωματικά προς την ΚΥΑ Δ1/α/ΓΠ.οικ.60400/2021 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 4577/Β/3-10-2021 για την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από 4-10-2021.

4. H Σύγκλητος στη Συνεδρία αρ. 1120/14-10-2021 αποφάσισε και προχώρησε στην πρόσληψη 34 ατόμων βοηθητικού προσωπικού για τη συνδρομή των Τμημάτων, σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΑΙΘ για χρονικό διάστημα 3,5 μηνών. Το προσωπικό που έχει ήδη προσληφθεί, σύμφωνα με την απαιτούμενη πρόσκληση ενδιαφέροντος από το Τμήμα Προμηθειών, θα είναι στη διάθεση των Τμημάτων, ανά κτηριακό συγκρότημα, από 1-11-2021.

5. Έχει εκδοθεί ειδικό πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση πιθανού περιστατικού COVID-19, επιβεβαιωμένου κρούσματος & στενών επαφών, το οποίο έχει επικαιροποιηθεί με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου στη Συνεδρία αρ. 1695/22-10-2021 και έχει κοινοποιηθεί στους Υπεύθυνους Διαχείρισης της COVID-19 όλων των Τμημάτων.

6. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι, ίσως, το μόνο Πανεπιστήμιο που συνεχίζει τους δειγματοληπτικούς ελέγχους με rapid test σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα, δύο φορές εβδομαδιαίως, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

7. Έχει ζητηθεί και έχει εγκριθεί σε συνεργασία με τo ΓΠΝ Ιωαννίνων, και τα Νοσοκομεία Άρτας και Πρέβεζας η ειδική γραμμή εμβολιασμού των φοιτητών. Σύντομα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 6ης ΥΠΕ, θα λειτουργήσουν εντός των Πανεπιστημιουπόλεων Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας ειδικές μονάδες εμβολιασμού φοιτητών.

8. Έχει αποφασισθεί η υλοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας για τον εμβολιασμό όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και ιδιαίτερα των φοιτητών.

Με την ευκαιρία το Πρυτανικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής COVID-19 και τους υπεύθυνους – συντονιστές Διαχείρισης της COVID-19 όλων των Τμημάτων για τη σημαντική συνδρομή τους στον περιορισμό και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Επίσης, ευχαριστεί θερμά την τοπική υπηρεσία ΕΟΔΥ και τη Γ. Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας Ηπείρου για την πολύτιμη  συνδρομή τους.

Φοιτητές ζητούν να βρεθεί λύση στα γεμάτα λεωφορεία προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (ΦΩΤΟ)

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr