Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Σύμπραξη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΑΠΘ και ΔΠΘ στην κατασκευή μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Σύμπραξη Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΑΠΘ & ΔΠΘ στην κατασκευή μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Σε ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και εν συνεχεία βιομηχανική παραγωγή του πρώτου αυτόνομου εναέριου οχήματος πολλαπλών χρήσεων unmanned aerial vehicle (UAV), θα συμμετάσχουν: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών παρόντος του υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα, ο πρύτανης του ιδρύματος συνυπέγραψε μαζί με τους άλλους εκπροσώπους των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.


Η υλοποίηση του ερευνητικού προγράμματος, που θα φέρει την ονομασία «Αρχύτας» θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου 2021. Το όνομα του προγράμματος πηγάζει από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, πολιτικό, στρατηγό, μαθηματικό και μηχανικό που επινόησε την πρώτη αυτόνομη πτητική μηχανή.

Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή ο κ. Μαμούρης αναφέρει:

"Με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχα σήμερα στην εκδήλωση υπογραφής στο Υπουργείο Οικονομικών του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ), του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την έρευνα και ανάπτυξη και, εν συνεχεία, τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων unmanned aerial vehicle (UAV) από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η διοίκηση της ΕΑΒ και οι πρυτανικές αρχές των τριών Πανεπιστημίων.

Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας» – από τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, πολιτικό, στρατηγό, μαθηματικό και μηχανικό που επινόησε την πρώτη αυτόνομη πτητική μηχανή –, ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.

Η συνεργασία αυτή μάς τιμά ιδιαίτερα ως Πανεπιστήμιο. Η εξωστρέφεια της ακαδημαϊκής κοινότητας προς την επιχειρηματικότητα και τη συνδρομή στο επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί.

Θέλω να ευχαριστήσω τον συνάδελφο Καθηγητή Γ. Σταμούλη και τους συνεργάτες του που έκαναν εφικτή αυτή τη συνεργασία, τον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα για την πρωτοβουλία αυτή, και τα στελέχη της ΕΑΒ για την τιμή που μας έκαναν να μας εμπιστευτούν και ελπίζω να έχουμε μια γόνιμη συνεργασία που θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου."

Ζήσης Μαμούρης
Πρύτανης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr