Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Το ΠΑΜΑΚ θρηνεί για το χαμό φοιτήτριάς του / Ραγίζει καρδιές το τραγούδι της!

Το ΠΑΜΑΚ θρηνεί για το χαμό φοιτήτριάς του / Ραγίζει καρδιές το τραγούδι της!

Φοιτητικές Ειδήσεις: Η αγγελική φωνή της αδικοχαμένης φοιτήτριας Φραντζέσκας Μπέζα σταμάτησε να ηχεί αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Η Φραντζέσκα Μπέζα ήταν ένα ταλαντούχο κορίτσι, φοιτήτρια με όνειρα και δίψα για ζωή και επιτυχία. Η Φραντζέσκα ήταν στο μοιραίο τρένο… Η Φραντζέσκα Μπέζα δυστυχώς είναι ένα από τα αγγελούδια που έχασε τη ζωή της στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μια από τις τραγικές ανθρώπινες ιστορίες που προκαλούν σε όλους ανείπωτο πόνο και ένα τεράστιο «γιατί».


Η Φραντσέσκα Μπέζα φοιτήτρια στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθόταν στα πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας με αποτέλεσμα να χάσει ακαριαία τη ζωή της. Καταγόταν από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης και είχε σπουδάσει μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας Χορτιάτη. Για την αναγνώριση τους, χρειάστηκε οι συγγενείς τους να δώσουν υλικό dna.  

Η Φραντζέσκα όπως θα ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί είχε μια μοναδική φωνή και ταλέντο στη μουσική σύνθεση. Ο θείος της δημοσίευσε το βίντεο με το τραγούδι που η Φραντζέσκα έγραψε και ερμήνευσε μοναδικά με την υπέροχη φωνή της πριν τρία χρόνια. Ο τίτλος του τραγουδιού πλέον ανατριχιαστικός αφού είναι «Three years later»… «Τρία χρόνια μετά»… Τρία χρόνια μετά έμελλε να κοπεί σκληρά, άδικα και αιφνίδια το νήμα της ζωής της…

Δείτε το τραγούδι της Φραντζέσκα:

Πρόταση Πανεπιστημίου: Η 28η Φεβρουαρίου να καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης των αδικοχαμένων φοιτητών

Οι φοιτητές έκλεισαν τις Σχολές τους για τους νεκρούς συμφοιτητές τους - Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους / ΦΩΤΟ

Ενός λεπτού σιγή στην αρχή κάθε μαθήματος

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας συγκλονισμένο συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος που έχει κηρυχθεί για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη στα Τέμπη και στοίχισε τη ζωή δεκάδων, κυρίως νέων, ανθρώπων.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην υπ’ αριθμ. 8/02.03.2023 έκτακτη συνεδρίασή της, κατέληξε σε ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο εκφράζει την βαθιά οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών της 28ης Φεβρουαρίου 2023 και δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων.

Η Σύγκλητος, έχοντας πλήρη συναίσθηση της έκτασης της συμφοράς, η οποία δεν άφησε αλώβητη την πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διατυπώνει τα ειλικρινή συλλυπητήριά της προς τους συγγενείς και τους οικείους των θυμάτων, εύχεται ταχεία και πλήρη ανάρρωση σε όλους και όλες που τραυματίστηκαν και δηλώνει την ετοιμότητα του Πανεπιστημίου να προσφέρει κάθε είδους αρωγή που είναι στις δυνάμεις του προς τα θύματα της τραγωδίας.

Ως ένδειξη πένθους στη μνήμη των θυμάτων καλεί όλους/όλες τους/τις διδάσκοντες/ουσες των Τμημάτων του Πανεπιστημίου να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στην αρχή κάθε μαθήματος, σήμερα Πέμπτη 2 και αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023.

Συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για εθελοντική αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιείται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Άγιος Παύλος, Ιπποκράτειο και Θεαγένειο.

ΔΑΠ: «Σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων - Δεν θα γίνουν οι Σχολές μας αρένες»

ΑΕΙ: Καθηγητές απεργούν και απέχουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα για την τραγωδία στα Τέμπη

Συντονιστικό Φοιτητών: "Την Τετάρτη κλείνουμε τις Σχολές μας"

Φοιτητές κλείνουν τις Σχολές τους λόγω πένθους

Καθηγητής του ΑΠΘ αποχαιρετά την φοιτήτριά του

Σκέψεις να δοθούν τα πτυχία των αδικοχαμένων φοιτητών στους γονείς

ΑΠΘ: Η Σχολή Θετικών Επιστημών θρηνεί τους φοιτητές της

Το Τμήμα Γεωπονίας ΑΠΘ αποχαιρετά τους εκλιπόντες φοιτητές του

Το ΠΤΔΕ του ΑΠΘ θρηνεί για το χαμό της φοιτήτριάς του

Καθηγητής του ΑΠΘ προειδοποιεί: «Να μην ταξιδέψει κανείς με τρένο έως τον Αύγουστο»

Θρήνος: Ταυτοποιήθηκε ο φοιτητής του ΑΠΘ Γιώργος Παπάζογλου, γιος Καθηγητή του ΑΠΘ

Ταυτοποιήθηκε η φοιτήτρια του ΑΠΘ, Αναστασία Παπαγγελή

Οι φοιτητές της Νομικής του ΑΠΘ αποχαιρετούν τον συμφοιτητή τους / ΦΩΤΟ

Μεγαλώνει η λίστα του ΑΠΘ! Νεκρή η φοιτήτρια Ελπίδα Χούπα

Θρήνος: Νεκρή και η φοιτήτρια του ΑΠΘ, Αναστασία Αδαμίδου!

Θρήνος: Ταυτοποιήθηκε η σορός του φοιτητή του ΑΠΘ, Κυπριανού Παπαϊωάννου!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr