Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Πρυτανικές Εκλογές στο ΑΠΘ / Πέντε καθηγητές διεκδικούν τη θέση Πρύτανη

Πρυτανικές Εκλογές στο ΑΠΘ / Πέντε καθηγητές διεκδικούν τη θέση Πρύτανη

Την Τετάρτη (24/5) θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των πρυτανικών εκλογών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ανοίγουν την Τετάρτη οι ηλεκτρονικές κάλπες.

Οι 15 πανεπιστημιακοί που θα ριχτούν στη μάχη της εκλογής, θα διεκδικήσουν τις 6 θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης που θα σχηματιστεί.


Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!

Εκείνοι λοιπόν που θα διεκδικήσουν τις θέσεις εσωτερικών μελών, είναι ο καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής Κυριάκος Αναστασιάδης, ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Απόστολος Αποστολίδης, ο καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, η καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας Αγγελική Ζιάκα, ο καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Γιώργος Ζωγραφίδης, η καθηγήτρια του Τμήματος Κινηματογράφου Ελευθερία Θανούλη, η καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Κατερίνα Κίτση, ο καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Αθανάσιος Κούγκολος, ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Γιώργος Λιτσαρδάκης, ο καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Γιώργος Παπαδέλης, η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Λίνα Παπαδοπούλου, ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής Παναγιώτης Πατσαλάς, ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Παναγιώτης Σεφερλής, ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Ευστράτιος Στυλιανίδης και ο καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας Χαράλαμπος Φείδας.

Στη συνέχεια, τα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης που θα προκύψουν από την εκλογική διαδικασία θα εκλέξουν τα 5 εξωτερικά μέλη.

Έπειτα, τα 11 μέλη του Συμβουλίου στο σύνολό τους θα εκλέξουν τον νέο πρύτανη, ο οποίος θα προέρχεται από τα εσωτερικά μέλη.

Ο Κωβαίος ανέλαβε καθήκοντα πρύτανη μετά την παραίτηση Παπαϊωάννου

Θυμίζουμε ότι, ο καθηγητής, Νίκος Παπαϊωάννου, δεν θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς πρυτανικές εκλογές καθώς αποδέχθηκε την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές και παράλληλα παραιτήθηκε από τη θέση του πρύτανη.

Πρύτανης, έως και τις 31/8, θα είναι ο – μέχρι πρότινος – αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, καθηγητής Δημήτρης Κωβαίος, έπειτα από την ψηφοφορία της Συγκλήτου που συνεδρίασε στις 3/5/2023.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr