Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Τέμπη: Συγκρατημένη αισιοδοξία για την φοιτήτρια Ανυσία που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ / "Δεν ήταν ποτέ σε κώμα" λέει ο πατέρας

Τέμπη: Συγκρατημένη αισιοδοξία των γιατρών για την πορεία της υγείας της φοιτήτριας Ανυσίας που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ!

Φοιτητικές Ειδήσεις: Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί για την πορεία της υγείας της μεταπτυχιακής φοιτήτριας του ΑΠΘ, Ανυσίας Λιούρη, η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στην τραγωδία στα Τέμπη και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, η 25χρονη Ανυσία είναι μία άριστη μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΑΠΘ. Η πολυτραυματίας, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, έκανε τώρα μεταπτυχιακό στη Μουσειολογία στο ΑΠΘ.

Ο πατέρας της νεαρής, μέσω ανάρτησής του στο Facebook, διευκρινίζει ότι η 25χρονη παραμένει διασωληνωμένη σε ήπια καταστολή.


Η ανάρτηση του κ. Λιούρη έρχεται ύστερα από σημερινά δημοσιεύματα μέσων που μετέδωσαν ότι η τραυματίας «ξύπνησε» από την καταστολή, έχοντας ουσιαστικά αποκατασταθεί η επικοινωνία με τον περιβάλλον.

Τέμπη: Η ανάρτηση του πατέρα της Ανυσίας

«Φίλοι μου, με αφορμή αυτά που ακούστηκαν στην τηλεόραση και γράφτηκαν σε μερικές δημοσιεύσεις, μόνο εγώ σας ενημερώνω σωστά και υπεύθυνα για την Ανυσία μου.

Σας έχω πει ότι πάμε καλύτερα αλλά ποτέ δεν ήταν σε κώμα. Διασωληνωμένη σε καταστολή ήταν και παραμένει διασωληνωμενη αλλά σε ήπια καταστολή. Οικογένεια και γιατροί είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα!!! Με εκτίμηση Λιούρης Κωνσταντίνος!!!!!», έγραψε ο πατέρας της 25χρονης. 

Ποια είναι η 25χρονη Ανυσία

Σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, η 25χρονη Ανυσία είναι μία άριστη μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΑΠΘ. Η πολυτραυματίας, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, έκανε τώρα μεταπτυχιακό στη Μουσειολογία.

Μιλώντας πριν από κάποιες μέρες η καθηγήτριά της Mατούλα Σκαλτσά είχε πει "Έχει πολύ μακρύ δρόμο μπροστά της, έκανε την πρώτη εγχείρηση. Έχει πολλαπλά εγκαύματα". Όπως η ίδια περιέγραψε: "Έχει και πολλαπλά κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, αλλά δεν έχει πειραχτεί ο νωτιαίος μυελός της. Είναι ακόμα σε καταστολή. Αλλά έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, έχει πολύ δρόμο. Είναι στο Παπανικολάου, την έχουν φέρει στην Μονάδα Εγκαυμάτων, επειδή έχει εγκαύματα τρίτου βαθμού".

Αναφερόμενη στη νεαρή κοπέλα είπε πως "ήταν στο μεταπτυχιακό της Μουσειολογίας, ήταν ο τελευταίος πρόσφατος κύκλος. Νεαρό παιδί ήταν. Ήταν πάρα πολύ καλή φοιτήτρια, εξαιρετική φοιτήτρια. Προσεκτική, σκεπτόμενη, σοβαρή, πραγματικά, πάρα πολύ καλό παιδί".

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από την Ανύσια, ακόμη δύο νέοι δίνουν μάχη για τη ζωή τους 20 ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη σε μονάδες εντατικής θεραπείας, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό τους στη μοιραία σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών.

Ειδικότερα, στις ΜΕΘ παραμένουν ο 20χρονος Γεράσιμος, που είναι και ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας, και η 26χρονη Δάφνη, που είναι η κοπέλα του Βάιου Βλάχου που έχασε τη ζωή του στη μοιραία σύγκρουση.

Ο Γεράσιμος νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με κρανιογκεφαλικές κακώσεις και η κατάσταση υγείας του είναι κρίσιμη. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας δίνει η Δάφνη τη δική της μάχη.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr