Τελευταία Φοιτητικά Νέα - Ροή Ειδήσεων

 Στο προσκήνιο η ασφάλεια των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ

Στο προσκήνιο η ασφάλεια των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ

Με αφορμή ανώνυμη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εντός των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ, ήρθε ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της ασφάλειας των φοιτητικών εστιών. Η ΕΡΤ3 μίλησε με φοιτήτρια που έχει καταγγείλει παρόμοιο περιστατικό και συζήτησε με τους αρμόδιους για την ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας φύλαξης.

Στην κάμερα, φοιτήτρια περιέγραψε ένα παρόμοιο περιστατικό, το οποίο συνέβη πριν από περίπου έναν χρόνο.


Η φοιτήτρια αναφέρει ότι, παρόλο που κατήγγειλε το περιστατικό στον φύλακα, αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία.

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το ΑΠΘ, στο τέλος του 2022, με δείγμα 400 φοιτητές, περισσότεροι από τους μισούς, το 54,8%, δήλωσαν πως είναι λίγο έως καθόλου ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες ασφάλειας και φύλαξης. Το 23% απάντησε αρκετά, ενώ το 21,1% δήλωσε από πολύ έως πάρα πολύ ευχαριστημένοι.

Ο αρμόδιος αντιπρύτανης συγκάλεσε συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν φύλακες και φοιτητές. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κτήρια φυλάσσονται όλο το 24ωρο, ενώ, σε κάθε βάρδια, υπάρχουν δύο φύλακες.

Η οικονομική διαχείριση των εστιών του ΑΠΘ, ανήκει στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά βίου Μάθησης.

Όπως ανέφερε ο κ. Δέρβος, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ προκήρυξε μελέτη για την ανακαίνιση των εστιών στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στις εστίες του ΑΠΘ διαμένουν 1.280 φοιτητές, ενώ τα κτήρια εντός του ΑΠΘ, κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 1960.

Σχετικό άρθρο: Καταγγελία: Επιχείρησαν να μπουν στο ντους ενώ η φοιτήτρια έκανε μπάνιο!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr