ΕΡΕΥΝΑ: Έντυπο ή ηλεκτρονικό δωρεάν Σύγγραμμα; Τι απάντησαν οι φοιτητές της χώρας

ΕΡΕΥΝΑ: Έντυπο ή ηλεκτρονικό δωρεάν Σύγγραμμα; Τι απάντησαν οι φοιτητές της χώρας

Υπέρ έντυπου και του δωρεάν συγγράμματος τάσσεται η συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών, σύμφωνα με έρευνα της Opinion Poll για λογαριασμό του Συλλόγου Εκδοτών Πανεπιστημιακών Βιβλίων.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος υλοποίησε σε συνεργασία με την Εταιρεία Ερευνών Opinion Poll έρευνα για τις απόψεις των φοιτητών σχετικά με την αξία του δωρεάν Πανεπιστημιακού Συγγράμματος και για σειρά θεμάτων που αφορούν στην λειτουργία των Α.Ε.Ι, την ποιότητα σπουδών κ.ά. 


Η έρευνα πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά σε 1.002 φοιτητές όλων των περιοχών, των ετών και κατηγορίας σχολών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας:

• Το 96.4% των φοιτητών θεωρεί σημαντικό ότι παρέχεται ένα δωρεάν Σύγγραμμα για κάθε μάθημα σε όλους τους ενεργούς φοιτητές. Μάλιστα το 72% θεωρεί ότι θα ήταν χρήσιμο να δινόταν έστω σε κάποια μαθήματα και δεύτερο Σύγγραμμα δωρεάν.

• Οι φοιτητές με 89.5% έναντι 9.9% τάσσονται υπέρ του έντυπου Συγγράμματος απέναντι στο ηλεκτρονικό, αν έπρεπε να επιλέξουν ένα από τα δύο.

• Το 91% θεωρεί σημαντικό, ότι το έντυπο Σύγγραμμα δίνει την δυνατότητα να κρατούν σημειώσεις και να γράφουν παρατηρήσεις, να υπογραμμίζουν  πάνω σ΄αυτό.

• Το 89% θεωρεί πιο κουραστική την μελέτη από το ηλεκτρονικό βιβλίο έναντι ενός μόλις 9.2% που δηλώνει ότι τους κουράζει περισσότερο η μελέτη από το έντυπο.

• Το 93.9% των φοιτητών θεωρεί χρήσιμο, ότι μπορούν να έχουν το έντυπο Σύγγραμμα στην Βιβλιοθήκη τους και αφού περάσουν το μάθημα, ώστε να μπορούν να το αξιοποιούν. 

• Το 89.4% τάσσεται κατηγορηματικά κατά της κατάργησης του δωρεάν έντυπου Συγγράμματος και την αντικατάστασή του από ηλεκτρονικό. Αντίθετη άποψη έχει μόλις το 10.4%

• Το 92.8% δηλώνει ικανοποιημένο από την ποιότητα των Συγγραμμάτων

Οι απόψεις των φοιτητών υπέρ του έντυπου Συγγράμματος όπως καταγράφονται στην έρευνα είναι σαφείς και κατηγορηματικές και με πολύ μεγάλη, συντριπτική πλειοψηφία.

Ολόκληρη η έρευνα

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr