Η φοιτήτρια κόρη του Πλακιά φώναζε για "δικαιοσύνη" σε ομιλία του Πρωθυπουργού / Απομακρύνθηκε από την ασφάλεια

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Η φοιτήτρια κόρη του Πλακιά φώναζε για "δικαιοσύνη" σε ομιλία του Πρωθυπουργού / Απομακρύνθηκε από την ασφάλεια Μητσοτάκη

Ένταση υπήρξε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα, ενόψει των ευρωεκλογών, το απόγευμα της Δευτέρας, καθώς τη στιγμή που ο πρωθυπουργός μιλούσε στο συγκεντρωμένο πλήθος, μία γυναίκα φώναζε για "δικαιοσύνη".

Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται οι άντρες της προσωπικής ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη να την απομακρύνουν, με κάποιους από το πλήθος να αντιδρούν.

"Συγνώμη, δημοκρατία δεν έχουμε;" ακούστηκε μία γυναικεία φωνή από το πλήθος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά: "Κοιτάξτε, κοιτάξτε κυρία μου, αν θέλετε να ρθειτε εδώ πέρα και να κάνετε φασαρία είναι δικαίωμά σας, αλλά το ίδιο δικαίωμα έχω και εγώ να μιλήσω σε αυτούς που είναι εδώ και θέλουν να ακούσουν. Δημοκρατία το ένα, σας άκουσα σας απάντησα, δημοκρατία και το άλλο. Η Δημοκρατία δεν είναι αλά καρτ, να το μάθετε αυτό" συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τους συγκεντρωμένους να τον χειροκροτούν.

Ποια είναι η γυναίκα που φώναζε για δικαιοσύνη

Όπως έγινε γνωστό η γυναίκα αυτή που φώναζε για δικαιοσύνη είναι (φοιτήτρια) κόρη του Νίκου Πλακιά. Του πατέρα που έχασε τις δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του στο δυστύχημα στα Τέμπη. Η γυναίκα αυτή δηλαδή είναι η αδερφή των δίδυμων κοριτσιών, Θωμαής και Χρύσας και ξαδέρφη της Αναστασίας.

Ο Νίκος Πλακιάς, μαζί με την Μαρία Καρυστιανού που έχασε το παιδί της στα Τέμπη, κάνουν μεγάλο αγώνα για να δικαιωθούν οι ψυχές των 57 νεκρών στην τραγωδία με τη σύγκρουση των τρένων. Μιλούν δε ανοικτά για "συγκάλυψη στο έγκλημα" από την κυβέρνηση.

Η κόρη του Νίκου Πλακιά σπουδάζει στην Κέρκυρα και πήγε μαζί με συμφοιτητές της στην ομιλία του πρωθυπουργού, φορώντας άσπρα μπλουζάκια στα οποία είχαν γράψει πάνω συνθήματα για τα Τέμπη και για δικαιοσύνη.

Όπως καταγγέλλεται, διώχθηκαν με βία από τη συγκέντρωση και μάλιστα από τα σπρωξίματα και τις λαβές από τους άντρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού έχουν αποκομίσει πάνω τους μελανιές.

Είναι δεδομένο πως το όλο θέμα θα πάρει πολιτικές διαστάσεις και θα απασχολήσει τον πολιτικό διάλογο, καθώς, παρά την ευγενική απάντηση του πρωθυπουργού, η γυναίκα αυτή ζητάει δικαιοσύνη για τις ψυχές των αδερφών της, της ξαδέρφης της αλλά και των υπόλοιπων που χάθηκαν στα Τέμπη.

Ήδη υπάρχουν πολλές αντιδράσεις στα social media που κατακρίνουν τη στάση του πρωθυπουργού. Ανάρτηση έκανε και ο Νίκος Πλακιάς, παραθέτωντας μάλιστα και φωτογραφίες με τις μελανιές που άφησαν από τα τραβήγματα οι άντρες τηας ασφάλειας του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά αναφέρει:

Σήμερα ο πρωθυπουργός βρισκότανε στην Κέρκυρα για την προεκλογική του περιοδεία. Στην Κέρκυρα τυγχάνει και σπουδάζει η κόρη μου. Μαζί με φίλους της και χωρίς την παραμικρή πρόθεση να προκαλέσουν κανέναν (τι να προκαλέσουν 7 φοιτητές, 4 αγόρια και 3 κορίτσια μέσα σε δεκάδες ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και αστυνομικούς ;) πήγανε να ακούσουν τον πρωθυπουργό κι αν γινότανε η κόρη μου ήθελε αν μπορούσε να κάνει κάποια ερώτηση όπως κάνανε όλοι οι παρεβρισκομενοι.

Βέβαια δεν απάντησε και ούτε καν έδωσε σημασία. Μόλις όμως είδανε τις μπλούζες που φορούσαν τα παιδιά τα απομακρύνανε βίαια με μπροστάρη αυτόν στην φωτογραφία ο οποίος τράβηξε βίαια και προπηλάκισε τα παιδιά διώχνοντας τα με πολύ άσχημο τρόπο και χρησιμοποιώντας σωματική και λεκτική βία πάνω τους, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες παρακάτω.

Θα ήθελα κύριε πρωθυπουργέ να πάρετε θέση άμεσα και να οδηγήσετε τα άτομα αυτά εκεί που πρέπει και είναι η θέση τους.

Δεν είναι δυνατόν να μιλάτε για δημοκρατία και να λέτε ότι απεχθάνεστε την βία τον φασισμό και τους τραμπούκους και να έχετε στην φρουρά σας τους χειρότερους του είδους τους.

Δεν είναι δυνατόν σε ένα κορίτσι που έχασε τις δίδυμες αδερφές τις και την ξαδέρφη της από κρατική αμέλεια να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο άντρες τις προσωπικής φρουράς σας.

ΥΓ: Θα ήθελα όποιος γνωρίζει τα στοιχεία του (κύριου)στην φωτογραφία να με ενημερώσει η αν γίνεται να με φέρει σε επαφή μαζί του.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.