Σπουδαστές: Μυστική συναυλία με Λεξ, Αγγελάκα, Ζερβουδάκη στην υπό κατάληψη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ / ΒΙΝΤΕΟ

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Σπουδαστές: Μυστική συναυλία με Λεξ, Αγγελάκα, Ζερβουδάκη στην υπό κατάληψη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ /ΒΙΝΤΕΟ

Μυστική συναυλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στην υπό κατάληψη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας.

Η συναυλία έγινε με τη συμμετοχή των ΛΕΞ, Γιάννη Αγγελάκα και Δημήτρη Ζερβουδάκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προεδρικό διάταγμα που υποβαθμίζει τις σπουδές των καλλιτεχνών, εξισώνοντας τα πτυχία των καλλιτεχνικών σχολών με τα απολυτήρια λυκείου.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, η είδηση για τη συναυλία είχε μεταφερθεί στόμα-στόμα, χωρίς ανακοινώσεις και αναρτήσεις στα social media, ώστε να παραμείνει ιδιωτική και να μην αλλοιωθεί ο λόγος πραγματοποίησής της.

Στη συναυλία διαβάστηκε το κείμενο διαμαρτυρίας των σπουδαστών στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ.

«Διανύουμε μία συνολική οικονομική μα και αξιακή κρίση την οποία παρατηρούμε να εκδηλώνεται όλο και εντονότερα. Η εξουσία πάντα ήθελε τους καλλιτέχνες σιωπηλούς, να μην παίρνουν θέση, να μην επηρεάζουν συνειδήσεις, μα κάτι τέτοιο φυσικά δεν είναι ποτέ δυνατόν να συμβεί. Η τέχνη πάντα ήταν η φωνή των καταπιεσμένων, και χρέος της - και όσων την υπηρετούν - θεωρούμε πως είναι το να αναδεικνύει τα προβλήματα των ανθρώπων, να θέτει ερωτήματα, να προτάσσει την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη, και φορές όπως αυτήν εδώ, να διεκδικεί το δίκαιο» έγραφε μεταξύ άλλων το κείμενο των σπουδαστών που ζητούν άμεση κατάργηση του Προεδρικού Διατάγματος, αναβάθμιση των πτυχίων τους, παροχή φοιτητικών δικαιωμάτων και πρόσβαση σε μεταπτυχιακά προγράμματα Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ συνεχίζουν την κατάληψη τους καθώς και τις δράσεις ώστε να γίνουν ακόμα περισσότερο γνωστά τα αιτήματα τους στο κοινό. Πριν από δύο μέρες πραγματοποιήθηκε και η μεγάλη συγκέντρωση τους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς και η ανάρτηση πανό στην θεατρική παράσταση “Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του” του Γιώργου Καπουτζίδη στο Βασιλικό θέατρο.

Άλλωστε, όπως λένε και οι ίδιοι οι σπουδαστές, η υποβάθμιση του πολιτισμού είναι ζήτημα όλης της κοινωνίας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.