Οκτώ χιλιάδες νέες θέσεις σε Φοιτητικές Εστίες πέντε Πανεπιστημίων

Οκτώ χιλιάδες νέες θέσεις σε Φοιτητικές Εστίες πέντε Πανεπιστημίων

Φοιτητές με το κλειδί στο χέρι, θα μπαίνουν από τις επόμενες χρονιές, σε ολοκαίνουργια διαμερίσματα, στις νέες φοιτητικές εστίες, που δημιουργούνται στα Πανεπιστήμια Κρήτης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θράκης και Δυτικής Αττικής.

Μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των φοιτητών ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Google News! Πατήστε εδώ.


Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, αυξάνεται αμέσως το επίδομα στέγασης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ. Για τους δικαιούχους φοιτητές, που θα μπουν σε συγκατοίκηση το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο. Περισσότερα για την αύξηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος εδώ.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την ανέγερση 8.150 θέσεων σε 5 Φοιτητικές Εστίες σε Κρήτη, Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία, Θράκη και Δυτική Αττική.  

Οι χώροι έχουν ήδη καθοριστεί και τα έργα θα γίνουν με ΣΔΙΤ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι:

''Το ζήτημα της στέγης των φοιτητών είναι μεγάλο και πολύχρονο. Οι νέοι, σύγχρονοι χώροι, που θα δημιουργηθούν, αφενός θα παρέχουν τη δυνατότητα σε φοιτητές από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα να αποκτήσουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μειώνοντας σημαντικά το κόστος διαβίωσης στις εν λόγω περιοχές, αφετέρου θα βελτιώσουν την ποιότητα της παρεχόμενης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφέρεια, αυξάνοντας συνολικά τις προοπτικές απασχόλησης.''

νεες φοιτητικές εστίες μέσω ΣΔΙΤ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr