Επίδομα Λογαριασμών Ρεύματος: Δικαιούχοι και οι φοιτητές, πώς θα το λάβουν

Επίδομα Λογαριασμών Ρεύματος: Δικαιούχοι και οι φοιτητές, πώς θα το λάβουν

Φοιτητικό Ρεύμα: Και οι φοιτητές, είναι ανάμεσα στους δικαιούχους του επιδόματος ρεύματος.

Μέσα στον επόμενο μήνα (τον Ιούνιο) θα ανοίξει η πλατφόρμα για την αναδρομική αποζημίωση των οικιακών καταναλωτών για τις πρόσθετες χρεώσεις ρεύματος οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί μέσω των λογαριασμών, από τον Δεκέμβριο έως και τον Μάιο. Για τον υπολογισμό του ποσού και την διαδικασία που θα ακολουθηθεί πατήστε εδώ.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Το ποσοστό επιδότησης αφορά νοικοκυριά με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 ευρώ, ήτοι το 95% των νοικοκυριών.  

Εκτιμάται ότι το 30% των καταναλωτών ήτοι 1,3 εκατομμύρια καταναλωτές είναι αυτοί που θα λάβουν τα μεγαλύτερα ποσά καθώς είχαν κατανάλωση πάνω από 300 κιλοβατώρες, που δεν έχει επιδοτηθεί από το κράτος. To μέτρο της επιστροφής αφορά τους μήνες έκδοσης των λογαριασμών και όχι την περίοδο κατανάλωσης, όπως διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Παράλληλα δικαιούχοι του επιδόματος ρεύματος είναι και οι φοιτητές εφόσον όμως δηλώνουν την φοιτητική τους κατοικία (διαμέρισμα ή σπίτι που νοικιάζουν) ως κύρια κατοικία. Σε κάθε περίπτωση θα δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης στοιχείων για να μπορέσουν να πάρουν την επιστροφή.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο!


Επίδομα Λογαριασμών Ρεύματος: Δικαιούχοι και οι φοιτητές, πώς θα το λάβουν


Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr