Σύνοδος Πρυτάνεων: Ο εμβολιασμός φοιτητών & καθηγητών απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη των δια ζώσης μαθημάτων

Σύνοδος Πρυτάνεων: Απαραίτητη προϋπόθεση για δια ζώσης μαθήματα ο εμβολιασμός φοιτητών και καθηγητών

Άνοιγμα Πανεπιστημίων: Παρουσία της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ολοκληρώθηκαν σήμερα (Σάββατο 17 Ιουλίου 2021) οι εργασίες της 97ης Συνόδου των Πρυτάνεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν τα «Φοιτητικά Νέα» η Σύνοδος Πρυτάνεων εισηγείται τη διεξαγωγή των μαθημάτων, εργαστηρίων, κλινικών και πρακτικής άσκησης δια ζώσης από το χειμερινό εξάμηνο 2021-2022.

Είσαι Πρωτοετής; Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς μέσα από την ροή ειδήσεων της αρχικής σελίδας foititikanea.gr θα σας ενημερώσουν για την διαδικασία έκδοσης φοιτητικού πάσου, φοιτητικών συγγραμμάτων, δωρεάν σίτισης, δωρεάν στέγασης, φοιτητικών επιδομάτων, διαδικασία μετεγγραφών κτλ. Συντονίσου στην κεντρική σελίδα ενημέρωσης των φοιτητών στο facebook Φοιτητικά Νέα - Foititikanea.gr για να ενημερώνεσαι για τα σημαντικότερα νέα που σε αφορούν και για όλα τα τελευταία νέα στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom.


Επιπροσθέτως, με στόχο την ασφαλή επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, η Σύνοδος θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση τον εμβολιασμό όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη της άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε πανεπιστημιακούς και φοιτητές.

Συγκεκριμένα, η υπουργός είχε αναφέρει τα εξής: "είναι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης να επιστρέψουμε από Σεπτέμβριο στη δια ζώσης εκπαίδευση στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Από εκεί και πέρα συζητάμε με τους ειδικούς για τα εργαλεία που θα αξιοποιήσουμε για να γίνει αυτό. Όλα συζητιούνται, παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας". Αναλυτικά εδώ οι δηλώσεις της Υπουργού.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

ΠΜΣ Σχολής Επιστημών Υγείας Παν. Πατρών