Φοιτητικές εκλογές χωρίς ψηφοδέλτια κομματικών παρατάξεων ετοιμάζει η Κεραμέως: "Θα κατεβαίνει ο Γιάννης, η Μαρία.."

Φοιτητικές εκλογές χωρίς ψηφοδέλτια κομματικών παρατάξεων ετοιμάζει η Κεραμέως: "Θα κατεβαίνει ο Γιάννης, η Μαρία.."

Φοιτητικές Εκλογές: Τη διεξαγωγή φοιτητικών εκλογών χωρίς ψηφοδέλτια από φοιτητικές παρατάξεις σχεδιάζει η Νίκη Κεραμέως. Τι είπε.

Φοιτητικές εκλογές χωρίς κομματικά ψηφοδέλτια σχεδιάζει η Νίκη Κεραμέως, διαμηνύοντας μάλιστα πως θα ετοιμαστεί και σχετικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, μιλώντας στον Real Fm, επεσήμανε πως προεκλογικά το κόμμα της είχε μιλήσει για την ανάγκη να υπάρχει ένα «ενιαίο ψηφοδέλτιο» ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων, γεγονός που «θα είναι μία σημαντική βελτίωση στο πανεπιστήμιο».

Εξηγώντας το σκεπτικό, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Να το πούμε πολύ απλά, αυτό σημαίνει ότι κατεβαίνει ο Γιάννης, η Μαρία, ο Κώστας κ.ο.κ. ανεξαρτήτως κομματικών παρατάξεων. Αυτό πιστεύουμε ότι θα είναι μια σημαντική βελτίωση στο Πανεπιστήμιο και ό,τι ακριβώς είχαμε πει προεκλογικά σε αυτό, προχωρούμε και στην υλοποίηση μετεκλογικά».

Σημείωσε μάλιστα πως αυτό δεν θα είναι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο, που θα έχει θέματα σχετιζόμενα με το σχολείο.

Υπενθυμίζεται πως στις 8 Αυγούστου το 2019 καταργήθηκε το Πανεπιστημιακό Άσυλο ενώ πλέον μπαίνει και η αστυνομία στις σχολές καθώς 400 άτομα θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί με τη δυνατότητα πρόσληψης άλλων 600 από λίστα επιλαχόντων, αν και όταν παραστεί ανάγκη εντός εννέα μηνών από τις πρώτες προσλήψεις.

Ο Υφυπουργός Παιδείας για το συγκεκριμένο θέμα δήλωσε πως με τον νέο τρόπο θα δίνεται η δυνατότητα στον φοιτητή να ψηφίζει συγκεκριμένο πρόσωπο τον οποίο θα τον εκπροσωπεί και όχι φοιτητική παράταξη. Ο Υφυπουργός πρόσθεσε πως μπορεί το πρόσωπο να ανήκει σε κάποια παράταξη αλλά θα πρέπει να αποκατασταθεί η σχέση του εκπροσώπου του φοιτητή με τους φοιτητές. Κατέληξε αναφέροντας ότι θα ξεκινήσουμε μια μεγάλη συζήτηση με την ακαδημαϊκή κοινότητα για αυτό το θέμα καθώς είναι και προεκλογική θέση της Νέας Δημοκρατίας. 

Τι είπε η Κεραμέως για το ενδεχόμενο κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr