Φοιτητικές Εκλογές 2018: Εκλογές Νομικής στο Ζάππειο μόνο από τη ΔΑΠ

Φοιτητικές Εκλογές 2018: Εκλογές Νομικής στο Ζάππειο μόνο από τη ΔΑΠ

Φοιτητικές Εκλογές ΕΚΠΑ: Στο Ζάππειο οδηγεί η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΝΟΠΕ (Σχολη Νομικων Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών) τις φοιτητικές εκλογές με τις υπόλοιπες παρατάξεις να διαμαρτύρονται και να τονίζουν ότι θα διεξαχθούν εντός της Νομικής Σχολής.

Φοιτητές καταγγέλλουν το γεγονός και υποστηρίζουν ότι οδηγούμαστε στη διάλυση της διαδικασίας κάτι που αποτελεί βαρύ πλήγμα για το πανεπιστημιακό άσυλο.

Εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ-Οικονομικού καταγέλλουν την απόφαση της ΔΑΠ και τονίζουν οτι διασπούν το φοιτητικό σύλλογο με τη στάση τους, συγκεκριμένα δήλωσαν στην «Εφ.Συν»: «Εφόσον είναι πραγματικά τα επιχειρήματά τους θα έπρεπε να θέσουν πολύ νωρίτερα το αίτημα τους στο Φοιτητικό Σύλλογο». Από πλευράς ΠΑΣΠ μας τονίζουν ότι το μόνο έγκυρο και νόμιμο αποτέλεσμα είναι αυτό των εκλογών που θα διεξαχθούν εντός της Νομικής Σχολής στις οποίες καλούν τους φοιτητές να συμμετέχουν.

«Μόλις δύο μέρες πριν τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, κατά τη συνεδρίαση του προεκλογικού διοικητικού συμβουλίου, οι εκπρόσωποι της συντηρητικής παράταξης, πιστοί όπως πάντα στην κομματική γραμμή που τους επιβάλλεται από την Πειραιώς, αποχώρησαν από την διαδικασία των φοιτητικών εκλογών. Η προσπάθεια προβοκάτσιας των νόμιμων εκλογών του Συλλόγου, από τους επίδοξους διασπαστές - φερέφωνα κομματικών παραγόντων, θα βρει σύσσωμο το φοιτητικό κίνημα απέναντι», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΣΠ Οικονομικού.

Όπως αναφέρει το σχήμα Αντινομία-ΕΑΑΚ:

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ως ΕΑΑΚ ότι αυτά τα σχέδια θα πέσουν στο κενό. Οι εκλογές θα γίνουν στους χώρους του ασύλου, τόσο στη Νομική όσο και παντού, θα περιφρουρηθούν από τους ίδους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και θα αποτελέσουν μια μαζική πολιτική διαδικασία, στην οποία επιδιώκουμε να καταδικαστούν οι ασκούμενες πολιτικές Κυβέρνησης και ΕΕ και να αναδειχτεί το ρεύμα εκείνο του ανυποχώρητου αγώνα για μια άλλη προοπτική από αυτή που περιγράφεται για τη γενιά μας».

Το γεγονός καταγγέλουν και οι Αγωνιστικές Κινήσεις που καλούν τους φοιτητές να ψηφίσουν στο χώρο της Νομικής: «Καταδικάζουμε τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που με πραξικοπηματικό τρόπο, αποφάσισε να στήσει διασπαστική κάλπη στο Ζάππειο. Θεωρώντας το σύλλογο τσιφλίκι της αποφάσισε να τον διασπάσει με πρόσχημα την ¨ασφαλή¨ και ¨δημοκρατική¨ διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών. Είναι η ίδια η πρακτική της όμως που την διαψεύδει. Νοθείες, μπράβοι και τραμπουκισμοί της ΔΑΠ στις εκλογές Νομικής -Πολιτικού, αυθαίρετη ακύρωση των εκλογών Πολιτικού το 2016 και μη αναγνώριση της απόφασης του συλλόγου να διεξάγει ξανά εκλογές στο χώρο της σχολής, φτάνοντας στο σημείο να στήσει μόνη της 2η διασπαστική κάλπη σε άλλο χώρο. Ως Αγωνιστικές Κινήσεις, θεωρούμε ότι αυτά τα υπαρκτά προβλήματα θα απαντηθούν από τους ίδιους τους φοιτητές μέσα την μαζικοποίηση των συλλογικών διαδικασιών μας. Καλούμε τους φοιτητές να υπερασπιστούν πολιτικά το άσυλο, να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές. Να προσδώσουμε στις φοιτητικές εκλογές μαζικό και ζωντανό χαρακτήρα. ΣΤΙΣ 16 ΜΑΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ!».

Σε παρόμοιο ύφος και η ανακοίνωση της Αριστερής Ενότητας (ΑΡ.ΕΝ): «Είναι χαρακτηριστικό οτι η ΔΑΠ ΝΟΠΕ αποχώρησε απο τα προεκλογικά ΔΣ των τριών Συλλόγων, εμφανίζοντας τα ψηφίσματα της προηγούμενης εβδομάδας που προτείνουν να μεταφερθούν οι εκλογές σε χώρο εκτός της ΝΟΠΕ, αναφέροντας προφορικά ότι οι Σύλλογοι πρέπει να κάνουν εκλογές στο Ζάππειο. Η επιλογή να προτείνουν ξαφνικά και δύο μέρες πρίν τις εκλογές άλλο χώρο εκτός του πανεπιστημιακού ασύλου δείχνει τις διαθέσεις της για αποσυσπείρωση και απομαζικοποίηση των εκλογών, αποπροσανατολίζοντας τους φοιτητές.Αυτή η στάση δεν μας φέρνει προ τετελεσμένων καθώς τα προεκλογικά ΔΣ ολοκληρώθηκαν με τη ΔΑΠ να έχει αποχωρήσει και την παρουσία όλων των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων, χωρίς μάλιστα να μας κάνει την τιμή να επιστρέψει σε αυτά. Εμείς ως δυνάμεις θεωρούμε ότι δεν πρέπει να ανεχτούμε τα πολιτικά παιχνίδια της ΔΑΠ στις πλάτες των φοιτητών και πρέπει να πραγματοποιηθούν κανονικά στη ΝΟΠΕ».

Την ίδια ώρα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ υποστηρίζει ότι «στην τρομοκρατία απαντάμε με μαζικότητα» καλώντας σε εκλογές στο Ζάππειο, στις οποίες δεν γνωρίζουμε εάν θα μετέχουν οι άλλες δυνάμεις...

Τι αναφέρει η ΡΑΠαΝ-ΣΑΦΝ εαακ:

Αύριο συμμετέχουμε στις εκλογές στον κοινωνικό μας χώρο, τη ΝΟΠΕ, απέναντι σε λογικές Ζαππείου. Ξεκλειδώνουμε τις δυνάμεις της γενιάς μας και δίνουμε απάντηση σε όσους θέλουν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας. 

Στηρίζουμε-ψηφίζουμε το ενωτικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΡΑΠαΝ-ΣΑΦΝ [εαακ], της Αρ.Εν και του Αρ.Δι.Ν

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018.


Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr σας υπενθυμίζουν ότι οι Φοιτητικές Εκλογές 2018 έχουν οριστεί για τις 16 Μαΐου και ημέρα Τετάρτη. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το Μεγαλύτερο Φοιτητικό Portal της χώρας, ΠΡΩΤΑ όπως κάθε χρόνο, θα καλύψουν τις εξελίξεις των Φοιτητικών Εκλογών και σε ζωντανή ροή, λεπτό προς λεπτό, τα Αποτελέσματα των Φοιτητικών Εκλογών 2018!

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Φοιτητικές Εκλογές 2018

Φοιτητικές Εκλογές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr