Πρωτοετείς ενημερωθείτε για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ ή αλλιώς Υποτροφίες ΕΚΟ

Πρωτοετείς ενημερωθείτε για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ ή αλλιώς Υποτροφίες ΕΚΟ

Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ: Μετά από πολλά ερωτήματα φοιτητών και προς αποφυγή σύγχυσης των πρωτοετών 2020-2021 μετά την σημερινή έκδοση των αποτελεσμάτων τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν μέσα από το παρόν άρθρο όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ.

ΝΕΟ: Τι γίνεται με το Μηνιαίο Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ ή αλλιώς Υποτροφίες ΕΚΟ

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας!


Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ανταποκρινόμενο στην ανάθεση του Υπουργείου Παιδείας, από το ακαδ. έτος 2016/17 προκηρύσσει για κάθε ακαδημαϊκό έτος (περίπου στο τέλος κάθε έτους βγαίνει η προκήρυξη) προπτυχιακές υποτροφίες για τους φοιτητές των Τμημάτων / Σχολών των ΑΕΙ (Πανεπιστημίων και πρώην ΤΕΙ) της χώρας.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες αποσκοπούν στην ενίσχυση και υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (EKO).

Το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας ΕΚΟ ή αλλιώς Φοιτητικού Επιδόματος ΙΚΥ ανέρχεται σε 200,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380,00 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.

Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους Πρωτοετείς Φοιτητές ότι τα Αποτελέσματα των Αιτήσεων που εκδόθηκαν την Τετάρτη 07/10 για την παροχή του Φοιτητικού Επιδόματος ΙΚΥ, αφορούν τους φοιτητές που σπούδαζαν κατά το ακαδ. έτος 2018-2019.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων για το ακαδ. έτος 2020-2021 συντονιστείτε ΕΔΩ.

Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για

Ακόμη, δείτε πατώντας εδώ την ενημερωτική σελίδα για τα φοιτητικά επιδόματα.

Αν θέλετε να ρίξετε μια ματιά για τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τους δικαιούχους και τα δικαιολογητικά για το φοιτητικό επίδομα ΙΚΥ ακαδ. έτους 2018-2019 πατήστε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr