Τριάντα υποτροφίες έκαστη (5.000€ ανά έτος) σε πρωτοετείς φοιτητές - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Τριάντα υποτροφίες έκαστη (5.000€ ανά έτος) σε πρωτοετείς φοιτητές - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Υποτροφίες Πρωτοετών Φοιτητών: Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020  συνεχίζεται για 10η συνεχή χρονιά ο θεσμός των υποτροφιών «Ανδρέας Μεντζελόπουλος» για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι υποτροφίες για τους πρωτοετείς φοιτητές αφορούν μόνο σε οικονομικά ασθενείς φοιτητές (πρώτος τίτλος σπουδών στις αντίστοιχες κατηγορίες).

Για να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για περισσότερες υποτροφίες που θα αφορούν αποκλειστικά Πρωτοετείς Φοιτητές 2019-2020, πατήστε εδώ.


Η υποτροφία συνεχίζεται σε όλα τα έτη σπουδών με την προϋπόθεση ότι ο υπότροφος έχει καλή επίδοση στις σπουδές του.

Για Προπτυχιακές Σπουδές: Έως Τριάντα (30) υποτροφίες των 5.000 €/έτος στους πρωτοετείς φοιτητές (νέο-εισαχθέντες το 2019). 

Υποτροφίες χορηγούνται, σε εξαιρετικές περιπτώσεις και για τελευταία χρονιά, σε φοιτητές οι οποίοι ξεκινούν το δεύτερο έτος σπουδών (νέο-εισαχθέντες το 2018). Στην περίπτωση αυτή, οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν περάσει όλα τα μαθήματα του πρώτου έτους.

Την σελίδα ενημέρωσης των Φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών (αυτοπροσώπως ή ταχυδρομικώς με σφραγίδα ταχυδρομείου έως και 02/10/2019).

Οι υποτροφίες φέρουν το όνομα: «Υποτροφίες Ανδρέας Μεντζελόπουλος για προπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών» και χρηματοδοτούνται από την οικογένεια Ανδρέα Μεντζελόπουλου. 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για υποτροφία έχουν οι φοιτητές των τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών, της Πολυτεχνικής Σχολής, της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθώς και των τμημάτων Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας, του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία καθώς και του Τμήματος Φιλολογίας. Προτεραιότητα δίδεται σε υποψηφίους οι οποίοι κατάγονται από το Νομό Αχαΐας.

Κανονισμός υποτροφιών

A. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Η οικογένεια του Ανδρέα Μεντζελόπουλου παρέχει υποτροφίες για προπτυχιακές κα μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για υποτροφία έχουν οι φοιτητές από τα Τμήματα των Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνικής και Επιστημών Υγείας, καθώς και των Τμημάτων Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Προτεραιότητα δίδεται σε υποψηφίους οι οποίοι κατάγονται από το Νομό Αχαΐας. 

Οι υποτροφίες φέρουν το όνομα: «Υποτροφίες Ανδρέας Μεντζελόπουλος για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών». Χορηγός είναι η κ. Corinne Mentzelopoulos. 

Για τη χορήγηση υποτροφίας λαμβάνεται υπόψη κατ’ αρχήν η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου και της οικογένειάς του. Επιπλέον βαρύνουν στην επιλογή, οι βαθμοί εισαγωγής του υποψηφίου υποτρόφου στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και οι επιδόσεις του στα μαθήματα αν θελήσει να διατηρήσει την υποτροφία και στα υπόλοιπα έτη σπουδών. 

Οι υποτροφίες, που προβλέπονται από τον παρόντα Κανονισμό, και διέπονται από του ισχύοντες νόμους και διατάξεις, προκηρύσσονται κατ’ έτος από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ανακοινώνονται δε στον τύπο και δημοσιοποιούνται στον ιστότοπο του Πανεπιστημίου Πατρών. Η προκήρυξη των υποτροφιών ανακοινώνεται εντός της πρώτης εβδομάδος του Σεπτεμβρίου κάθε έτους. 

Οι υποτροφίες χορηγούνται μόνο για σπουδές πλήρους παρακολούθησης. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις, που αφορούν σε σπουδές εξ αποστάσεως ή μερικής παρακολούθησης.

Η Επιστημονική Επιτροπή η οποία είναι υπεύθυνη για την διαχείριση των υποτροφιών αυτών, είναι η ίδια επιτροπή που διαχειρίζεται τις «Υποτροφίες Ανδρέας Μεντζελόπουλος για το Πανεπιστήμιο Πατρών» οι οποίες αφορούν μεταπτυχιακές Σπουδές σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Υποτροφιών συγκροτείται από τον Καθηγητή κ. Γεώργιο Δάσιο ως Πρόεδρο, την Κυρία Βασιλική Μεντζελοπούλου ως εκπρόσωπο της Οικογένειας Μεντζελόπουλου, καθώς και τους Καθηγητές κ.κ. Γεώργιο Κωστόπουλο, Μιχαήλ Φαρδή και Δημήτριο Σκούρα ως μέλη. Η θητεία της Επιτροπής είναι πενταετής, αρχομένη από 1ης Σεπτεμβρίου 2008. Η θητεία της Επιτροπής μπορεί να ανανεώνεται ή συμπληρώνεται με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου. 

B. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

Οι υποτροφίες που θα είναι διαθέσιμες κατ’ έτος είναι οι εξής: 

Δέκα (10) για προπτυχιακές σπουδές

Δύο (2) για σπουδές σε επίπεδο masters και Μία (1) για εκπόνηση διδακτορικής Διατριβής.

Η Επιτροπή Υποτροφιών μπορεί να αλλάξει τους αριθμούς αυτούς. 

Η προκήρυξη των υποτροφιών προβλέπει τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατεθούν κατά την υποβολή της αίτησης υποψηφιότητας. 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Γενικό Πρωτοκόλλου του Πανεπιστημίου Πατρών, ελέγχονται δε ως προς την πληρότητά τους από τη Γραμματεία της Επιτροπής, στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων.

Προπτυχιακές Σπουδές 

Οι υποψήφιοι για να λάβουν υποτροφία θα πρέπει

  • Να μπορούν να αποδείξουν ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να μπορούν να σπουδάσουν χωρίς οικονομική βοήθεια.
  • Η βαθμολογία εισαγωγής στο Τμήμα τους να είναι υψηλή. Επιπλέον μπορεί να χρειαστεί να δώσουν εξετάσεις ή/και συνέντευξη σχετικές με τις γνώσεις που απαιτεί το Τμήμα που έχουν επιτύχει. Οι εξετάσεις ή η συνέντευξη θα διενεργούνται στο τέλος Οκτωβρίου. Σε αυτές θα συμμετέχουν μόνο οι υποψήφιοι των οποίων τα δικαιολογητικά πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης.
  • Οι φοιτητές εκτός των πρωτοετών, για να μπορούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν την υποτροφία θα πρέπει να έχουν περάσει όλα τα μαθήματα της προηγούμενης χρονιάς μέχρι το Σεπτέμβρη του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο λαμβάνουν την υποτροφία.

Οι υποτροφίες αφορούν κυρίως τους πρωτοετείς και συνεχίζονται στα επόμενα έτη εφόσον τηρούνται τα κριτήρια α. και γ όπως αυτά εφαρμόζονται. Οι υποτροφίες για προπτυχιακές σπουδές δίνονται για τέσσερα έτη, το ποσό είναι 5000€ ανά έτος σπουδών και τα χρήματα δίνονται στον υπότροφο σε δύο δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Αν κάποιος υπότροφος δεν μπορέσει να ανανεώσει την υποτροφία του για σοβαρούς λόγους (υγείας, οικογενειακούς κ.λπ.), μπορεί να υποβάλλει αίτηση την επόμενη χρονιά, δεδομένου ότι εν τω μεταξύ θα έχει στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα εκπληρώσει τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Οι προπτυχιακοί υπότροφοι ενθαρρύνονται να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Master, Ph.D.).

Για να λάβει ένας υποψήφιος υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών πρέπει να πληροί τα ακόλουθα κριτήρια:

α. Να μπορεί να αποδείξει ότι η οικονομική του κατάσταση δεν του επιτρέπει να μπορεί να σπουδάσει χωρίς οικονομική βοήθεια.

β. Να έχει υψηλό βαθμό πτυχίου.

γ. Θα πρέπει οι προπτυχιακές του σπουδές να έχουν σχέση με τα μεταπτυχιακά που έχει επιλέξει.

δ. Η περιοχή ειδίκευσης να οδηγεί σε παραγωγή νέας γνώσης ή/και καινοτομικά προϊόντα.

Θα δοθεί προτεραιότητα σε υποψήφιους οι οποίοι έχουν επιλέξει επιστημονικό θέμα που οδηγεί σε άμεση επαγγελματική ενασχόληση ή αναπτυξιακή διαδικασία.

Το ποσό της υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές (Masters) είναι 5000€ και δίνεται στον υπότροφο για ένα έτος σε δύο δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου.

Με την ολοκλήρωση του Master τους, οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν υποτροφία για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής. Το πλήθος των υποτροφιών για Διδακτορική Διατριβή, επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια της Επιτροπής, ανάλογα με το διαθέσιμο προϋπολογισμό των υποτροφιών και τη σπουδαιότητα της προτεινόμενης έρευνας. Το ποσό της υποτροφίας για Διδακτορική Διατριβή είναι το μέγιστο 10.000 € κατ' έτος και το πολύ για τρία έτη. Το ποσό αυτό δίνεται στον υπότροφο σε δύο δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου. Η ανανέωση της υποτροφίας για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος εξαρτάται από τις επιδόσεις του υποψήφιου διδάκτορα. Η επιτροπή έχει το δικαίωμα να διακόψει για ένα διάστημα ή να σταματήσει την υποτροφία αν κρίνει ότι ο υποψήφιος δεν ανταποκρίνεται στους όρους της προκήρυξης. 

Αιτήσεις για υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές μπορούν να υποβάλλουν και πτυχιούχοι που δεν είχαν λάβει υποτροφία για προπτυχιακές σπουδές.

Τα αποτελέσματα κοινοποιούνται σε όλους τους υποψηφίους με συστημένη επιστολή, η οποία ταχυδρομείται με επιμέλεια της Γραμματείας της Επιτροπής.

Υποψήφιος του οποίου η αίτηση δεν προκρίθηκε, μπορεί να υποβάλει εκ νέου αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, εφ’ όσον επιθυμεί και πληροί τις προϋποθέσεις της σχετικής προκήρυξης. 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

Η διάρκεια κάθε υποτροφίας υπολογίζεται σε αριθμό ακαδημαϊκών ετών. Η διάρκεια κάθε υποτροφίας για προπτυχιακές σπουδές είναι 4 έτη και η υποτροφία ανανεώνεται ετησίως σύμφωνα με τα κριτήρια που αναφέρθηκαν προηγουμένως. Οι υποτροφίες για Master δίνονται για ένα έτος και για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής το πολύ για τρία έτη.

Αναστολή της υποτροφίας δεν προβλέπεται. Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να παρασχεθεί αναστολή της υποτροφίας με απόφαση της Επιτροπής Υποτροφιών, καθορίζουσα και το χρόνο αναστολής. Επίσης, δεν χορηγείται αναστολή της υποτροφίας για την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων. 

Η Επιτροπή Υποτροφιών ελέγχει την πρόοδο των υποτρόφων με διαδικασία την οποία η ίδια ορίζει. Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να αποφασίσει την ανάκληση, ή την οριστική διακοπή της υποτροφίας, όταν κρίνει, ότι συντρέχουν λόγοι (αναφερόμενοι στην επίδοση, το ήθος, την οικονομική κατάσταση, κ.λπ.) που το επιβάλλουν.

ΕΙΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ

Το ετήσιο ποσό κάθε υποτροφίας καθορίζεται όπως αναφέρθηκε προηγουμένως και σύμφωνα πάντα με την άποψη της Επιτροπής Υποτροφιών και χορηγείται σε δύο δόσεις στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου. Πέραν της εγκριθείσης υποτροφίας, το Πανεπιστήμιο δεν καταβάλλει στους υποτρόφους άλλου είδους οικονομική υποστήριξη.

Ο υπότροφος, με υπεύθυνη δήλωσή του, αναλαμβάνει να γνωστοποιήσει στην Επιτροπή Υποτροφιών οποιαδήποτε άλλη χορηγία, μισθό, αποζημίωση ή άλλου είδους οικονομικές απολαβές που προέκυψαν εν τω μεταξύ. Στην περίπτωση αυτή εναπόκειται στην κρίση της Επιτροπής Υποτροφιών να αποφασίσει την διατήρηση, μείωση, ή διακοπή της υποτροφίας, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές ανάγκες του υπότροφου. 

Ε. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ

Κάθε υπότροφος υποχρεούται να υπογράψει ειδική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου ορίζονται οι κύριες υποχρεώσεις του, όπως: 

  • Όλοι οι υπότροφοι υποχρεούνται να υποστηρίζουν την διδακτική και εργαστηριακή εκπαίδευση των φοιτητών, προσφέροντας βοηθητικό έργο όταν τους ζητηθεί. Ο χρόνος ενασχόλησης των υποτρόφων σε βοηθητική εκπαίδευση δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 120 ώρες το χρόνο σύμφωνα με τους κανονισμούς του Πανεπιστημίου Πατρών.
  • Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών θα πρέπει να εντάσσεται στο γνωστικό πεδίο στο οποίο έγινε δεκτός και να μην παρεκκλίνει από αυτό.
  • Οφείλει να αφιερωθεί ουσιαστικά στις σπουδές καθ’ όλη τη διάρκεια της υποτροφίας του. 
  • Να μην μετακινείται από τον τόπο όπου σπουδάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να έχει προηγουμένως γνωστοποιήσει τούτο στην Επιτροπή Υποτροφιών, η οποία μπορεί να εγκρίνει, ή να μην εγκρίνει την μετακίνηση,  διαφορετικά η μετακίνηση μπορεί να θεωρηθεί ως παραίτηση από την υποτροφία.
  • Σε περίπτωση που ο μεταπτυχιακός φοιτητής ολοκληρώσει τις σπουδές του πριν από την ημερομηνία λήξης της υποτροφίας, οφείλει να ειδοποιήσει έγκαιρα την Επιτροπή Υποτροφιών και να ζητήσει τη διακοπή της.
  • Γνωστοποιεί στην Επιτροπή Υποτροφιών κάθε αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας, αριθμού τηλεφώνου, ή στοιχείων Τραπεζικού Λογαριασμού, είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες, πριν την έναρξη ισχύος της αλλαγής.
  • Με την έναρξη των μεταπτυχιακών σπουδών γνωστοποιεί στην Επιτροπή Υποτροφιών τον επιβλέποντα καθηγητή.
  • Υποβάλλει στην Επιτροπή Υποτροφιών, ανά εξάμηνο, έκθεση προόδου των σπουδών του. Η μη έγκαιρη και τακτική αποστολή της ως άνω έκθεσης συνεπάγεται αναστολή, ή/και διακοπή της υποτροφίας.
  • Για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές – υποτρόφους ο επιβλέπων καθηγητής υποβάλλει ετήσια αναφορά σχετικά με την πορεία του υποτρόφου.
  • Σε περίπτωση διακοπής των σπουδών του ο υπότροφος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Υποτροφιών και να επιστρέψει το ποσόν του τρέχοντος εξαμήνου, που έχει καταβληθεί σ’ αυτόν.
  •  Μετά τη λήξη της υποτροφίας και τη λήψη του μεταπτυχιακού τίτλου, ο υπότροφος οφείλει μέσα σε ένα τρίμηνο να υποβάλει στην Επιτροπή Υποτροφιών τελική έκθεση σπουδών με σχετικά πιστοποιητικά, αντίγραφα των μεταπτυχιακών τίτλων, που απέκτησε, δημοσιεύσεις, κλπ., καθώς και ένα αντίτυπο της διατριβής ή των διατριβών.
  • Οφείλει να αναφέρει στην διατριβή του, καθώς και σε επιστημονικές δημοσιεύσεις κατά την κρίση του, την ιδιότητά του ως αναδόχου της υποτροφίας «Ανδρέας Μεντζελόπουλος για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών».
  • Οφείλει να τηρεί τις υποχρεώσεις, που αναφέρονται στον παρόντα Κανονισμό.

Τυχόν επί μέρους ζητήματα, τα οποία ενδέχεται να ανακύψουν κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων υποτροφιών και δεν περιλαμβάνονται στον παρόντα Κανονισμό, ρυθμίζονται με αποφάσεις της Επιτροπής Υποτροφιών. 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ Η ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟ, ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ, ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΥΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΣΧΕΤΙΚΩΣ.

Ειδικότερες πληροφορίες για: Υποτροφίες για Προπτυχιακές Σπουδές

Το Πανεπιστήμιο Πατρών προκηρύσσει 30 υποτροφίες των 5.000 €/έτος για πρωτοετείς φοιτητές του (νέο-εισαχθέντες το 2019) οικονομικά ασθενείς. Οι υποτροφίες χρηματοδοτούνται από την οικογένεια Ανδρέα Μεντζελόπουλου και συνεχίζονται σε όλα τα έτη σπουδών, εφόσον ο υπότροφος έχει καλή απόδοση στις σπουδές του. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι υποτροφίες χορηγούνται και σε φοιτητές οι οποίοι ξεκινούν το δεύτερο έτος σπουδών και οι οποίοι έχουν σοβαρή οικονομική ανάγκη. Στην περίπτωση αυτή οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν περάσει όλα τα μαθήματα του πρώτου έτους. Η υποτροφία καταβάλλεται κατά το ήμισυ στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου. 

Τα κριτήρια επιλογής είναι:

  1. Η οικονομική κατάσταση του υποψηφίου.
  2. Η επίδοσή του υποψηφίου στις πανελλήνιες εξετάσεις.
  3. Η εντοπιότητα (θα βαρύνει στη διαδικασία επιλογής η διαμονή ή ακόμα και η καταγωγή από το Νομό Αχαΐας).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Γενικό Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Πατρών μέχρι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, με την ένδειξη: «Υποτροφίες Ανδρέας Μεντζελόπουλος για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πατρών», Επιτροπή Υποτροφιών, Πανεπιστημιούπολη, 26504 Πάτρα

Εκτός των ανωτέρω απαραιτήτων δικαιολογητικών, ο/η υποψήφιος/α υπότροφος μπορεί να υποβάλει συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία για την υποστήριξη της υποψηφιότητάς του/της, π.χ. πιστοποιητικό απορίας, βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ, πιστοποιητικά υγείας, κ.α. ή και απλή περιγραφή προσωπικών δεδομένων που καταδεικνύουν την αναγκαιότητα της υποτροφίας.

Με την υποβολή της αίτησης για υποτροφία, ο/η υποψήφιος/-α δηλώνει ρητά ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους της παρούσας Προκήρυξης.

Η προκήρυξη για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος παρουσιάστηκε στο παρόν άρθρο, την αίτηση μπορείτε να την κατεβάσετε παρακάτω. Τα απαιτούμενα δικαιολογιτικά περιγράφονται στην αντίστοιχη αίτηση. 

Αίτηση για Πρωτοετείς Προπτυχιακούς Φοιτητές

Αίτηση για Δευτεροετείς Προπτυχιακούς Φοιτητές

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες και ώρες με τον συντονιστή των Υποτροφιών Μεντζελόπουλος Καθηγητή κ. Βασίλειο Αναστασόπουλο (τηλ. 6975020196, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).

Δείτε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr