Το "Εγχειρίδιο Χρήσης" για τις Μετεγγραφές με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια

Το "Εγχειρίδιο Χρήσης" για τις Μετεγγραφές με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια

Μετεγγραφές ΦοιτητώνΤο παρόν σύστημα (transfer.it.minedu.gov.gr) αφορά φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.), οι οποίοι έχουν εγγραφεί σε Τμήματα των Α.Ε.Ι. και των Α.Ε.Α. είτε μέσω της επιτυχίας τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού Λυκείου (ΓΕ.Λ.) ή Επαγγελματικού ημερήσιου ή εσπερινού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) είτε μέσω της άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης, (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη βαθμολογία της τελευταίας εξέτασής τους στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ειδικά μαθήματα και πρακτικές δοκιμασίες για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση), εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζονται και περιγράφονται ειδικότερα στις κατηγορίες δικαιούχων μετεγγραφής σύμφωνα μετα κεφάλαια Β' και Γ' της με στοιχεία ΥΑ: 142413/Ζ1 (ΦΕΚ 4417/Β'/2020)

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ:


Οι δικαιούχοι, προκειμένου να εισαχθούν στην Ηλεκτρονική Εφαρμογή για ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης μετεγγραφής, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον κωδικό χρήστη (username) και το συνθηματικό (passwd) των Ιδρυματικών τους λογαριασμών, μέσω των οποίων ταυτοποιούνται στην Υποδομή Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης του ΕΔΕΤ.

Για την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης, ο αιτών - υποψήφιος είναι απαραίτητο να γνωρίζει τον 8ψήφιο κωδικό υποψηφίου Πανελλαδικών Εξετάσεων, με τον οποίο συμμετείχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τη χρονιά εισαγωγής στο Τμήμα φοίτησής του. Σε περίπτωση που δεν έχει στην κατοχή του τον 8-ψηφιο κωδικό, οφείλει να τον αναζητήσει από τη Γραμματεία του Τμήματος φοίτησης, ή σε περίπτωση που δεν έχει πρόσβαση σε αυτήν, από το Σχολείο αποφοίτησής του. Επισημαίνεται ότι η υποβληθείσα ηλεκτρονική αίτηση μετεγγραφής επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν. 1599/1986 (Α΄ 75).

Να σημειωθεί ότι οι φοιτητές που κατέλαβαν θέση επιτυχίας που έχει προβλεφθεί για την ειδική κατηγορία των Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμανικής της Θράκης, μπορούν να επίσης υποβάλλουν αίτηση μετεγγραφής μέσω του παρόντος Συστήματος, στο ίδιο χρονικό διάστημα με τους υπόλοιπους. Εξαίρεση αποτελούν οι φοιτητές Κυπριακής Καταγωγής που έχουν εισαχθεί με τις ειδικές κατηγορίες που αναφέρονται στην υπ αρ. Φ.151/20049/Β6/2007 (Β΄ 272) Υ.Α., οι οποίοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους για Μετεγγραφή εδώ.

Προσοχή στην ασφαλή αποσύνδεσή σας από την υπηρεσία.

Χρησιμοποιείτε πάντα τη λειτουργία "Αποσύνδεση" από την εφαρμογή, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών σας, αποτρέποντας τρίτους να αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες σας μετά την απομάκρυνσή σας από τον υπολογιστή.
Αν δεν χρησιμοποιείτε τον προσωπικό σας υπολογιστή (π.χ. βρίσκεστε σε Internet Cafe ή χρησιμοποιείτε ένα διαμοιραζόμενο υπολογιστή γραφείου ή εργαστηρίου), για να μην καταγράφεται η δικτυακή σας δραστηριότητα, χρησιμοποιήστε την λειτουργία "Περιήγησης InPrivate".

Σε περίπτωση που ο φυλλομετρητής σας δεν υποστηρίζει περιήγηση InPrivate, χρησιμοποιείστε την επιλογή εκκαθάρισης προσωπικών δεδομένων (Clear Private Data) ή εναλλακτικά κλείστε όλα τα παράθυρα του φυλλομετρητή σας.

Το "Εγχειρίδιο Χρήσης"

  • Την ενημερωτική σελίδα των Μετεγγραφών μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr