Γιατί καθυστερεί η πρόσκληση για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ ύψους 500€ κάθε μήνα

Γιατί καθυστερεί η πρόσκληση για το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ ύψους 500€ κάθε μήνα

Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ: Μετά από ασταμάτητα ερωτήματα φοιτητών τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν μέσα από το παρόν άρθρο όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επικείμενη πρόσκληση για τη χορήγηση 2.150 προπτυχιακών υποτροφιών ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022 αλλά δεν έχει μέχρι σήμερα εκδοθεί η πρόσκληση για την έναρξη υποβολής των αιτήσεων (μετά την έκδοση της απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας) για παροχή του Φοιτητικού Επιδόματος ΙΚΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.. πόσο μάλλον για το 2020-2021.


Υπενθυμίζεται, πως τον Ιούλιο, μετά την γνωστοποίηση της μεγάλης καθυστέρησης (ενός χρόνου), δημοσιεύτηκε με ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που καθορίζει την διαδικασία για τη χορήγηση 2.150 προπτυχιακών υποτροφιών από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Την απόφαση μπορείτε να την δείτε εδώ 

Να αναφερθεί πως το παρόν φοιτητικό επίδομα / υποτροφία δεν έχει καμία σχέση με το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των χιλίων ευρώ. Εάν ως Φοιτητής δεν γνωρίζεις και θέλεις να μάθεις τι είναι το Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ πάτησε εδώ.

Τι λέει το ΙΚΥ

Σχετικά με την καθυστέρηση ως προς την έκδοση της πρόσκλησης από το ΙΚΥ, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μιχαήλ Κουτσιλιέρης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, αναφέρει ότι στο πλαίσιο του «Προγράμματος Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες-ακαδ. έτος 2019-2020» (Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ), επίκειται, τις προσεχείς εβδομάδες, η ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών ενεργειών προκειμένου να αναρτηθεί η σχετική Πρόσκληση και να εκκινήσει η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και προσθέτει πως αναφορικά με τα δικαιολογητικά θα δοθεί στους υποψήφιους εύλογο χρονικό διάστημα για την κατάθεσή τους. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα «Φοιτητικά Νέα» ενημερώνουν τους φοιτητές πως η προθεσμία, τα δικαιολογητικά και η εξειδίκευση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων θα καθοριστούν με την έκδοση της σχετικής πρόσκλησης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ, για να ενημερωθείτε μόλις εκδοθεί η πρόσκληση.


Φοιτητικό Επίδομα ΙΚΥ/ΕΚΟ: Δικαιούχοι, Κριτήρια, Προϋποθέσεις, Μοριοδότηση


Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr