ΕΜΠ: Προκήρυξη υποτροφίας Τσάκωνα (2020-2021) ύψους 5.000 ευρώ ανά έτος για μεταπτυχιακές σπουδές

ΕΜΠ: Προκήρυξη υποτροφίας Τσάκωνα ακαδ. έτους 2020-2021 για μεταπτυχιακές σπουδές

Υποτροφίες: Ο κ. Ι. ΤΣΑΚΩΝΑΣ με δωρεά του, στη μνήμη τον Θείου του Τάσου Τσάκωνα, χορηγεί υποτροφία με τίτλο «ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΤΣΑΚΩΝΑ» για το ακαδ. έτος 2020-2021 σε Διπλωματούχο της Σχολής ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ τον Ε.Μ.Π. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟ για μεταπτυχιακές σπονδές στο εξωτερικό.

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι διετής και το ύψος αυτής ανέρχεται σε 5.000 ευρώ ανά έτος. Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν Ελληνική υπηκοότητα, να έχουν αποκτήσει το δίπλωμα όχι περισσότερο από δυο χρόνια πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης (από Ιούνιο 2018) και να μην λαμβάνούν υποτροφία από άλλη πηγή.


Μετά τη λήξη του πρώτου έτους σπονδών, ο υπότροφος πρέπει να προσκομίζει στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ βεβαίωση του Πανεπιστημίου φοίτησης όπου Θα φαίνεται ότι διατηρεί καλό επίπεδο απόδοσης (από Β και άνω), προκειμένου να εγκριθεί η συνέχιση της υποτροφίας για το δεύτερο έτος.

Η επιλογή γίνεται με κριτήρια τον μεγαλύτερο βαθμό διπλώματος (από οκτώ και άνω) και το χαμηλότερο εισόδημα. 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους μέχρι τις 12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 στο Email της Γραμματείας: secretariat Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. της Σχολής Χημικών Μηχανικών. και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Εφορίας των γονέων, φορολογικού έτους 2018

2. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Εφορίας του υποψηφίου, φορολογικού έτους 2018 εφόσον υπάρχει ή στην αντίθετη περίπτωση Υ.Δ. Νόμου 1599 των υποψηφίων ότι «δεν έχω προσωπικά εισοδήματα και δεν κάνω δήλωση εισοδήματος στην εφορία»

3. Έγγραφο αποδοχής από Πανεπιστήμιο του Εξωτερικού για μεταπτυχιακές σπουδές

4. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του υποψηφίου ότι «δεν λαμβάνω υποτροφία για τις ίδιες σπονδές (δηλ. και για τις παρούσες και για το ίδιο επίπεδο σπονδών, ήτοι στην περίπτωση του για προπτυχιακές σπονδές) από την ίδια ή άλλη κληρονομιά, κληροδοσία ή δωρεά και ότι δεν έχω χάσει από δική του υπαιτιότητα προηγούμενη υποτροφία».

5. Αντίγραφο διπλώματος (δυνατότητα αυτεπάγγελτης αναζήτησης από τη Γραμματεία μας).

Μετά τη λήξη της προθεσμίας χάνεται το δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες ανάδειξης του/της δικαιούχου.

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλες τις ανοικτές ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ για Προπτυχιακές - Μεταπτυχιακές και Διδακτορικές Σπουδές ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προκηρύξεις υποτροφιών.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr