Διαβεβαιώσεις Κεραμέως για άρση των προβλημάτων που δημιουργεί η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ

Διαβεβαιώσεις Κεραμέως για άρση των προβλημάτων που δημιουργεί η απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ

Σχετικά με το πλαίσιο αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. αλλοδαπών τίτλων σπουδών που αποκτήθηκαν με σπουδές εξ αποστάσεως.

Διαβεβαιώσεις δόθηκαν από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, κα. Νίκη Κεραμέως, προς τον υπουργό Παιδείας της Κύπρου, κ. Πρόδρομο Προδρόμου, ότι προωθείται διαδικασία για άρση των προβλημάτων που δημιουργεί στις σπουδές εξ αποστάσεως η πρόσφατη απόφαση του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) για αλλαγή του πλαισίου αναγνώρισης των τίτλων σπουδών αναγνωρισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού που αποκτήθηκαν με την εν λόγω εκπαιδευτική μεθοδολογία.


Όπως ενημέρωσε ο Κύπριος Υπουργός Παιδείας τη Σύνοδο Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, η απόφαση αυτή του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και τα προβλήματα που προκαλεί στα πανεπιστήμια που προσφέρουν προγράμματα εξ αποστάσεως, αλλά και στους ίδιους τους αποφοίτους που επιζητούν την αναγνώριση του τίτλου σπουδών τους, συζητήθηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ανώτατο επίπεδο με την Ελληνική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι με ψήφισμά της, ημερομηνίας 24 Ιουλίου 2020, η Σύνοδος των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων είχε ζητήσει από την Ελληνική κυβέρνηση να ενεργήσει για την άμεση ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ της Κυπριακής και της Ελληνικής Κυβέρνησης, η υπουργός Παιδείας της Ελλάδος, κ. Νίκη Κεραμέως, είχε ξεκαθαρίσει ότι «το περιεχόμενο της απόφασης θα συζητηθεί μεταξύ Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. και υπουργείου» και ότι «η εν λόγω απόφαση (σημ.: ο τόπος των δια ζώσης γραπτών εξετάσεων, θα πρέπει να είναι στο εξής η έδρα του Πανεπιστημίου ή οποιοδήποτε άλλο εξεταστικό κέντρο στη χώρα της έδρας του Πανεπιστημίου) δεν μπορεί να εφαρμοστεί εν μέσω πανδημίας».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr