ΔΟΑΤΑΠ: Διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελοι μέσα σε δύο εβδομάδες

ΔΟΑΤΑΠ: Διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελοι μέσα σε δύο εβδομάδες

Με εντολή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες διεκπεραίωσης φακέλων από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών & Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ), προκειμένου οι υποψήφιοι για διορισμό να μπορέσουν να υποβάλουν εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά τους για να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο ΔΟΑΤΑΠ, μετά την εγκατάσταση του νέου Δ.Σ. στις 14 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, διεκπεραιώθηκαν 750 φάκελοι, καλύπτοντας εμπρόθεσμα το σύνολο των υποψηφίων που είχαν καταθέσει αίτηση επίσπευσης, που ήταν και το συντριπτικό ποσοστό των αιτούντων πρόσληψης εκπαιδευτικών Α'θμιας και Β΄θμιας Γενικής Εκπαίδευσης μέσω ΑΣΕΠ. «Οι άνθρωποι του οργανισμού, τα 21 μέλη του νέου Δ.Σ., οι ειδικοί εισηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι εργάστηκαν, μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο ΔΟΑΤΑΠ.


Όπως επισημαίνεται, το νέο Δ.Σ. κλήθηκε να διαχειριστεί «ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα μέσα σε λίγες ημέρες» και «κινήθηκε τάχιστα προκειμένου σταδιακά να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και τις πολύμηνες, και σε ορισμένες περιπτώσεις πολυετείς, καθυστερήσεις απόδοσης της αναγνώρισης ακαδημαϊκής ισοτιμίας και αντιστοιχίας».

«Προτεραιότητά μας, η επίλυση του χρόνιου αυτού προβλήματος, που οφείλεται αφ' ενός σε πρακτικά ζητήματα, όπως η υποστελέχωση και η μεγάλη γραφειοκρατία, αφ' ετέρου στο θεσμικό πλαίσιο που χρήζει άμεσα επικαιροποίησης. Σε κάθε περίπτωση, δέσμευση και στόχος του νέου Δ.Σ. είναι να επισπευσθεί η εξέταση όλων των φακέλων σε εκκρεμότητα. Για έναν Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. φιλικό στον πολίτη. Η διαχείριση του μεγάλου όγκου των αιτήσεων για τον ΑΣΕΠ είναι το πρώτο δείγμα γραφής προς αυτήν την κατεύθυνση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr