Νέος Πρόεδρος ΔΟΑΤΑΠ: Τα αγορασμένα πτυχία είναι μια πληγή σε όλο τον κόσμο

Νέος Πρόεδρος ΔΟΑΤΑΠ: Τα αγορασμένα πτυχία είναι μια πληγή σε όλο τον κόσμο

Υπάρχει πρόβλημα με τα πλαστά πτυχία στην Ελλάδα. Αυτό αναγνώρισε εμμέσως πλην σαφώς ο Ορέστης Καλογήρου, του οποίου ο διορισμός στην θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) εγκρίθηκε από την επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Το θέμα έθεσε με την μορφή ερωτήματος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου. Απαντώντας στο ερώτημα ο Ορέστης Καλογήρου τόνισε: «Είπατε για αγορασμένα πτυχία. Υπάρχουν φημολογίες. Εγώ είμαι τριάντα χρόνια ακαδημαϊκός, έχω ακούσει και πράγματα, που δεν έχουν σχέση με το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., ούτε τίποτα. Είναι μια πληγή σε όλο τον κόσμο -αν θέλετε- ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη δεν είναι μόνο αγορασμένα πτυχία, είναι αγορασμένες μεταπτυχιακές εργασίες, φοιτητικές εργασίες -5 σελίδες κάποιος θέλει- να παραδώσει στον καθηγητή, για να πάρει μια μονάδα στο μάθημα και μπορεί να δώσει 50 € σε κάποιον να του τη φτιάξει. Είναι μια πληγή ακαδημαϊκή σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα».


Πρόσθεσε πάντως πως «στην Ελλάδα έχει να κάνει αυτή η φημολογία, υπάρχει ένα πάθος του Έλληνα και της ελληνικής οικογένειας για πτυχία, πτυχία και διδακτορικά και μεταπτυχιακά, μόρια, ΑΣΕΠ, προσόντα, αλλά ξέρετε κάτι, αυτό κάποτε πρέπει, να το δούμε αλλιώς».

Ο νέος πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ «παραδέχθηκε όμως ότι τα «αγορασμένα» πτυχία είναι μια υπαρκτή πληγή  της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» σημείωσε σε ανακοίνωση της η Ραλλία Χρηστίδου. Μάλιστα έκανε λόγο για «διάχυτη εντύπωση που υφίσταται στην κοινωνία ότι υπάρχουν κάποια «αγορασμένα» πτυχία από ορισμένα ιδρύματα».

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr