Υπουργείο Παιδείας: Νέο ξεκίνημα για το ΔΟΑΤΑΠ

Υπουργείο Παιδείας: Νέο ξεκίνημα για το ΔΟΑΤΑΠ

Νέο ξεκίνημα για το ΔΟΑΤΑΠ – Τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών – Ο ΔΟΑΤΑΠ ως φορέας ενίσχυσης της εκπαίδευσης, της εξωστρέφειας, ως εργαλείο ανάσχεσης του “brain drain”.

Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η πρόταση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, για τον ορισμό του Καθηγητή Ορέστη Καλογήρου ως Προέδρου του Διεπιστημονικού Οργανισμού Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ).


Θετική γνώμη για την υποψηφιότητα του κ. Καλογήρου διατύπωσε η Νέα Δημοκρατία, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνεδρίασης η Υπουργός τόνισε:

«Σήμερα είναι μια πολύ αισιόδοξη ημέρα για τον ΔΟΑΤΑΠ. Σηματοδοτούμε ένα νέο, ελπιδοφόρο ξεκίνημα για έναν φορέα που θέλουμε να μετατρέψουμε σε πολύτιμο εργαλείο στην υπηρεσία των πολιτών, της εκπαίδευσης, της εξωστρέφειας, ένα καίριο εργαλείο ανάσχεσης του “brain drain”.

Θέλουμε η επόμενη ημέρα του ΔΟΑΤΑΠ να σημάνει και την απαλλαγή των πολιτών από τη γραφειοκρατία, την ταλαιπωρία, καθώς και από άδικους αποκλεισμούς που συνεπάγεται η μεγάλη καθυστέρηση ακαδημαϊκής αναγνώρισης των τίτλων σπουδών εξωτερικού.

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε έναν φορέα που θα λειτουργήσει στην κατεύθυνση προσέλκυσης νέων και ταλαντούχων ανθρώπων αλλά και αποτροπής της διαρροής εγκεφάλων (brain drain) στο εξωτερικό που τόσο πολύ έχει πληγώσει τη χώρα μας.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην υπεύθυνη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών, στους γρήγορους μηχανισμούς και τις σαφείς διαδικασίες, με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν και οι εξελίξεις στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr