Υφυπουργός Παιδείας: Στο 0,3% η νόσηση στα Πανεπιστήμια

Υφυπουργός Παιδείας: Στο 0,3% η νόσηση στα Πανεπιστήμια

Στα κρούσματα κορονοϊού μέσα στα Πανεπιστήμια και πόσοι έχουν νοσήσει αναφέρθηκε ο Άγγελος Συρίγος.

«Έχουν κλείσει 45 σχολικά τμήματα σε σύνολο 80.000 τμημάτων. Τα τεστ κρατάνε τη διασπορά και επίσης στα Πανεπιστήμια, το ποσοστό νόσησης συγκρατείται στο 0,3% καθώς είναι πολύ υψηλός ο αριθμός εμβολιασμένων που φθάνει στο 78%. Με το 5,5% που έχουν νοσήσει φθάνουμε στο 84% που δεν κινδυνεύουν άμεσα να νοσήσουν», είπε ο υφυπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ.


Για τους συντελεστές βαρύτητας

Σωστό μέτρο που διασφαλίζει το ακαδημαϊκό επίπεδο χαρακτήρισε ο Άγγελος Συρίγος τους συντελεστές βαρύτητας των μαθημάτων τονίζοντας: «Κενά θα υπάρξουν γιατί έχει μειωθεί ο αριθμός των φοιτητών που από 150.000 στο διάστημα 1999-2000 φέτος είναι 105.000, ενώ οι θέσεις παραμένουν σταθερές και σήμερα είναι 77,5 χιλιάδες.

«‘Η θα συζητάμε πώς είναι δυνατόν να περνούν φοιτητές με βαθμό κάτω από το 1 ή θα συζητάμε για τα κενά, είπε αναφερόμενος στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών που δεν αποφοιτούν ποτέ», πρόσθεσε.

«Κάποια Πανεπιστήμια όπως η Αρχιτεκτονική Ξάνθης υπερέβαλαν και τους δόθηκε δυνατότητα να διορθώσουν τις βάσεις εισαγωγής», είπε επίσης ο υφυπουργός Παιδείας, υπενθυμίζοντας πώς δίνεται η δυνατότητα στα Πανεπιστήμια να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο συντελεστές βαρύτητας: Ο ένας πολλαπλασιάζεται με 1,3 και ο δεύτερος με 0,7.

«Το θέμα της αδιαφάνειας από τη δεκαετία του 1960 λύθηκε με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις που καθιερώνουν αίσθηση αξιοκρατίας», σύμφωνα με τον κ Συρίγο. «Αν δεν γράψεις καλά, δεν περνάς. Δεν θα έβλεπα, λοιπόν, κατάργηση των Πανελλαδικών».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr